Românii au încredere în căsătorie

0
267

Căsătoria- cea mai de încredere instituție la români

În studiul Trusted Brands pe 2011, realizat de revista Reader’s Digest s-a constatat că românii au încredere cel mai mult în căsătorie, iar cel mai puțin în Guvern și Justiție, informează mediafax.ro.

Românii au reușit să obțină cel mai mare procent al încrederii în instituția căsătoriei de pe continent cu un procent de 81%. În clasamentul instituțiilor în care românii se încred, după căsătorie, urmează biserica (72%), organizaţiile ecologiste (65%), internetul (64%), companiile internaţionale (46%), radioul şi televiziunea (45%), presa (32%), publicitatea (31%), băncile (29%), funcţionarii publici (21%), justiţia (17%) şi Guvernul (6%).
Ca și în anii trecuți, la categoria profesii, pompierii rămân campionii încrederii cu un procent de 92%, urmați de piloți (91%) și de farmaciști cu 86%. Ultimele locuri sunt ocupate de fotbaliști (16%), agenţii de vânzări auto (12%) şi politicieni (2%).
„Mi se par îmbucurătoare procentele de încredere în companiile internaţionale şi în publicitate, care situează România pe primul loc în Europa. Cifrele vorbesc de la sine: 46% din români declară că au încredere în companiile internaţionale, iar 31%, în publicitate, faţă de 35% şi, respectiv, 14%, cât este media europeană”, a declarat Florin Petrescu, Country Manager Reader’s Digest România.
Studiul Trusted Brands a fost realizat în perioada septembrie – noiembrie 2010, iar respondenţii au fost selectaţi din baza de date de clienţi activi ai Reader’s Digest din cele 16 ţări europene. România a înregistrat cea mai mare rată de răspuns la nivel european, după Finlanda – 14,1%.

LEAVE A REPLY