Influenţele anticoncepţionalelor orale

0
202

Anticoncepționalele au riscurile lor sursa foto romanialibera.ro
Potrivit oamenilor de știință catalani, contraceptivele orale cresc riscul declanșării cancerului mamar. Femeilor care prezintă modificări ale genei BRCA1, responsabilă de echilibrarea nivelurilor de progesteron din organism sunt cele mai predispuse maladiei informează gandul.info, conform site-ul oxfordjournals.org.

În urma unui studiu realizat pe un eşantion de 1. 311 femei care foloseau de cel puţin un an anticoncepţionale pentru a preveni o sarcină nedorită, arată că femeile care nu dispun de un reglator hormonal prezintă un risc cu 52% mai mare de a dezvolta cancer mamar.

În plus, mai sunt și alți factori care contribuie la creșterea riscului de dezvoltare a cancerului mamar, cum ar fi administrarea pe o perioadă îndelungată a pilulelor contraceptive, conţinutul ridicat de estrogen din aceste medicamente, administrarea pilulelor înainte de vârsta de 20 de ani şi istoricul familiei. Iar dacă femeile au început să folosească anticoncepționale orale încă din adolescență pericolul este cu atât mai mare, subliniază oamenii de ştiinţă.

Însă acest risc se diminuează considerabil la 10 ani după ce o femeie a renunţat la contraceptivele orale și optează pentru altă formă de contracepție.
Medicii oncologi avertizează că,potrivit estimărilor, una din zece femei va dezvolta o tumoare mamară malignă.

LEAVE A REPLY