Cel mai indicat anotimp pentru conceperea unui copil

1
290

Anotimpul perfect pentru a face un copil

Cercetătorii de la Universitatea din California, au analizat datele a mai mult de şapte milioane de naşteri înregistrate în statul american California în perioada ianuarie 1990 – decembrie 2000 pentru a observa care este anotimpul potrivit pentru conceperea unui copil cu riscuri minime de dezvoltare a autismului, informează mediafax.ro.

Astfel, copiii concepuţi în decembrie prezintă cu 8% mai multe riscuri de a suferi de autism, faţă de cei concepuţi în iulie iar riscul creşte progresiv până în martie când șansele copilului de a dezvolta autism cresc la 16%.
Pentru studiul american s-au luat în considerare 91% din naşterile din perioada menţionată mai sus, restul fiind excluse fie din cauza unor nereguli în datele de înregistrare, fie pentru că unii copii au murit până să împlinească şase ani, vârstă la care ar fi fost diagnosticat autismul.
În timpul studiului, au fost identificate aproximativ 19.000 de cazuri de autism. Cercetările viitoare vor putea stabili cu precizie dacă anotimpul conceperii copilului crește riscul de autism.
Un rol important în dezvoltarea autismului îl au factorii de mediu, lipsa vitaminei D, dar și expunerea la virusuri sezoniere. Autismul este o tulburare a creierului care afectează abilitatea de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. Semnele autismului se dezvoltă înaintea împlinirii vârstei de 3 ani Autismul nu se poate vindeca, însă tratamentul poate aduce o ameliorare semnificativă în viaţa bolnavului.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY