Mai multe siteuri se alătură Wikipedia în protestul anti-SOPA

0
244

Stop Online Piracy Act este un proiect legislativ din S.U.A. ce ar permite Departamentului de Justiţie american să urmărească şi să deconecteze orice particular sau întreprindere care ar putea fi acuzată de utilizarea de material protejat de drepturi de autor în SUA şi în afara ţării.

Comunitatea Wikipedia a optat pentru a opri accesul la versiunea în engleză a Wikipedia timp de 24 de ore, în semn de protest faţă de propunerile legislative din Statele Unite, a semnalat pe site-ul său Fundaţia Wikimedia.

Proiectul de lege SOPA şi versiunea sa din Senat vor dăuna Internetului liber şi deschis şi vor oferi noi intrumente pentru cenzurarea de site-uri internaţionale în SUA, a adăugat Fundaţia, anunță antena3.ro.

După ce Wikipedia a anunțat un protest de 24 de ore, celei mai cunoscute enciclopedii i s-au alăturat, în cadrul Netcoalition.com, Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS şi Zynga. Alături de Wikipedia, vor protesta Reddit, Mozilla, WordPress sau FailBlog, care vor fi disponibile doar pe rețelele de socializare Twitter sau Facebook.

De asemenea, Google şi Facebook au lăsat deschisă posibilitatea de a-şi înceta serviciile, în cazul în care SOPA va trece de Congres.

LEAVE A REPLY