O zi de acțiune împotriva corupției politice, în SUA

0
285

Manifestanții care au participat la acest protest cu scopul denunțării corupției politice au ocupat o zi întreagă peluza din fața Clădirii Capitoliului, sediul celor două camare ale Congresului american.

Câteva sute dintre protestatari au intrat după-amiaza, fără incidente, în clădiri adiacente care găzduiesc birouri parlamentare, scandând în interiorul sau exteriorul acestora sloganul lor: “Noi suntem cei 99 la sută”, infromează 9am.

Afișând pancarte pe care scria “Ieșiți din turnul vostru de fildeș și ascultați poporul”, mici grupuri au defilat de asemenea pe “Mall”, mare arteră din capitala americană dominată de clădirea Congresului, scrie același site.

Către seara, patru persoane au fost arestate si inculpate, trei pentru ca au depașit cordonul de securitate instalat de poliție la Congres, iar a patra pentru violența împotriva unui polițist, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției Capitoliului.

“Sistemul este ilegitim. Aproape jumătate din populația americană nu participă la alegeri”,
afirma mișcarea Occupy Congress în apelul său la manifestații.

Miscarea Occupy a împlinit marți patru luni de existență, de la primele corturi instalate la New York.

Manifestanții au cerut, de asemenea, închiderea centrului de detenție de la Guantanamo, taxarea celor mai bogați și egalitate pentru femei.

LEAVE A REPLY