FC Barcelona câștigă primul El Clasico al anului 2012

0
220

Cel mai spectaculor meci  al planetei a început inedit, cu o formulă specială a Realului din Madrid, cu trei închizători, Xabi Alonso, Lassana Diarra și Pepe creând un mecanism de apărare cu perspective ofensive. Apărarea formației blanco a avut patru fundași, cuplul de centrali fiind alcătuit din Sergio Ramos și Ricardo Carvalho, iar aripile au fost Hamit Altintop și Fabio Coentrao, această formație oferind o defensivă greu de spart pentru madrileni.

De cealaltă parte, campioana mondială a cluburilor, FC Barcelona, a început cu o formație obișnuită și a jucat în același stil spectaculor, cu același joc de posesie.

Meciul a început frumos, cu faze de atac la poarta lui Casillas, însă cei care au deschis scorul au fost jucătorii lui Real Madrid, prin super-vedeta Cristiano Ronaldo, care a marcat în minutul 11, printr-un șut puternic la colțul scurt, care i-a trecut portarului Pinto printre picioare. În cele ce au urmat, echipa care a atacat în mod constant a fost Barcelona, însă atacurile succesive nu au dat rod până la pauză. În minutul 49, căpitanul Puyol a înscris pentru formația blaugrana, egalând și oferind un imbold ofensiv oaspeților, dovada fiind că Santiago Bernabeu a fost martorul unei reveniri bine-meritate a echipei catalane, prin golul francezului Eric Abidal, care a ajuns la a doua reușită din carieră, în minutul 77. Era clar că meciul va deveni spectaculos, doar că soarta acestuia nu a fost una tipică, păstrându-se o echipă care a dominat și anume FC Barcelona, Real Madrid remarcându-se doar printr-o bară nimerită către final.

Astfel, FC Barcelona câștigă primul El Clasico al anului 2012, cu o posesie de 73% și este favorită pentru calificarea în semifinale.

A doua manșă din sferturile Cupei Regelui va avea loc miercuri, pe 25 ianuarie.

LEAVE A REPLY