Presa străină despre protestele din România: „Cele mai grave din ultimii 20 de ani!”

1
922

Proteste din ultima săptămână au impresionat toată lumea, pentru că au pus în evidență spiritul civic și situația dificilă prin care trece România, pe fondul măsurilor de austeritate.

Protestele violente din România evidențiază situația din ce în ce mai dificilă” din Europa, comentează postul ABC News, notând că România se confruntă cu cele mai grave proteste din ultimul deceniu.

“În fostele state comuniste care acum sunt membre UE, starea de frustrare este în creștere din cauza stagnării economice și a guvernărilor ineficiente, izbucnind proteste de stradă și apărând o stare de impredictibilitate care riscă să pună în pericol creșterea economică și stabilitatea pe continentul european”, explică postul american de televiziune, conform MEDIAFAX.

“Românii nu sunt oameni violenți. Dar această percepție s-ar putea schimba în condițiile în care protestele nu dau semne ca s-ar diminua. Bucureștiul se confruntă cu cele mai grave violențe din ultimii 20 de ani, protestatarii incendiind cauciucuri și batându-se cu forțele de ordine, zeci de persoane fiind rănite”, scrie The Economist.

Mii de români au participat la un marș în București, joi, pentru a cere demisia Guvernului ca urmare a măsurilor de austeritate”, relatează agenția Associated Press.

“Mii de români s-au adunat la București, joi, pentru a cere demisia Guvernului, după o săptămână de proteste separate față de măsurile de austeritate, care, uneori, au degenerat în violențe. Poliția a comunicat că 7.000 de persoane au participat la marșul organizat de USL pentru a cere demisia premierului Emil Boc și a președintelui Traian Basescu. Manifestanții au pornit în marș de la Arcul de Triumf spre sediul Guvernului, scandând „Jos Băsescu!” și comparându-l pe președinte cu fostul dictator comunist Nicolae Ceaușescu”, scrie Reuters.

“Cine sunt indignații de la București?”, titrează ziarul Le Monde, notând că, “de o săptămână, mii de persoane din toate categoriile sociale, protesteaza la București și în alte orașe, denunțând măsurile de austeritate și corupția”, scrie 9am.ro.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY