Google, Facebook şi Microsoft colaborează pentru combaterea phishingurilor

0
345

Google, Microsoft şi alte companii importante din domeniul IT vor colabora pentru a combate escorcheriile de tip “phishing” realizate prin transmiterea e-mail-urilor false, informează Associated Press.

Atacurile de tip “phishing” încearcă să obţină de la oamenii neinformaţi sau neatenţi parole sau alte informaţii confidenţiale care ar putea conduce la obţinerea de beneficii materiale. Atacurile sunt realizate cu ajutorul transmiterii de e-mail-uri, care par a fi trimise de la o bancă sau de la un retailer, scrie antena3.ro.

Companiile îşi vor uni eforturile de a combate acest tip de atacuri în cadrul unei organizaţii, care propune implementarea unui sistem denumit DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance). Sistemul va folosi tehnicile actuale de combatere a spam-ului pentru a filtra mesajele de tip “phishing”.

Fondatoarele grupului sunt principalele companii care oferă servicii de e-mail Google, Microsoft şi Yahoo, companii din domeniul securităţii IT şi emiţători masivi de e-mail cum sunt Bank of America, Facebook sau LinkedIn.

sursa foto: weeklyvoice.com

LEAVE A REPLY