Care a fost reacția străinilor când au aflat câți români trăiesc în afara țării, conform Recensământului

0
192

Daily Mail a publicat un articol despre rezultatele preliminarii ale recensământului din România, care a stârnit o reacţie dură din partea cititorilor britanici. “Prea mulţi români fac turul ţărilor europene mai bogate cu mâna întinsă”, scrie un cititor care s-a semnat cu “Nu în curtea mea” ). Comentariul a primit 165 de like-uri, scrie gândul.info.

Iată ce scrie jurnalistul Rick Dewsbury despre România:

“Populaţia României a scăzut cu mai bine de 12 procente din 2002 şi până acum, datorită emigrării a sute de mii de oameni care au plecat din ţara lovită de sărăcie spre state mai bogate precum Marea Britanie.

Cifre de la ultimul recensământ din România arată că migraţia şi natalitatea scăzută au dus la diminuarea numărului de români cu trei milioane de oameni în ultimii 10 ani, iar acum populaţia ţării este de 19 milioane. Conform Institutului Naţional de statistică, aproape un milion de români lucrează în străinătate. Totuşi, potrivit altor estimări, numărul celor care muncesc în afara ţării se ridică la trei milioane, conform aceluiași site.

Mai multe despre acest subiect citiți aici.

sursa foto: ghimpele.ro

LEAVE A REPLY