The Artist câştigă Oscarul

0
260

Prestigioasa gală de decernare a premiilor Oscar, ce a evocat în acest an atmosfera şi savoarea vremurilor trecute, dar memorabile ale cinematografiei, s-a desfăşurat în această dimineaţă (pentru cinefilii care împart cu noi acelaşi fus orar) în sala Kodak Theatre din Hollywood. Marele câştigător al acestei a 84-a ediţii este The Artist, producţia franceză alb-negru ce aduce un tribut filmului mut al anilor ’20.

Din cele zece nominalizări primite, The Artist a fost răsplătit cu Oscaruri la cele mai importante categorii. Pe lângă Cel mai bun film, a obţinut şi trofeele pentru “Cel mai bun regizor” Michel hazanavicius, “Cel mai bun actor” (Jean Dujardin, primul actor francez câştigător de Oscar),” Cea mai bună coloană sonoră” Ludovic Bource şi “Cele mai bune costume” (Mark Bridges).

Printre filmele nominalizate anul acesta la Oscar se numără şi “Moneyball”, ” The tree of life”, ” Hugo”, “The descendants”,”Midnight in Paris”, “The Help”, “War Horse”, “Extremely Loud and Incredibly Close”. Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal a fost câştigat de Meryl Streep pentru rolul din filmul Iron Lady ce relatează povestea fostului premier britanic Margaret Thatcher.

 

Sursa:http://www.cinemagia.ro

sursa foto: media.realitatea.net

 

LEAVE A REPLY