Teodor Meleşcanu: Excluderea mea din PNL nu era necesară

0
194

Senatorul Teodor Meleşcanu consideră că nu era necesară decizia de excludere a sa din PNL şi a declarat că a demisionat din Parlament pentru a nu se afla în situaţie de incompatibilitate.

“Pentru mine nu schimbă cu nimic datele problemei Aşa cum ştiţi, pe 27 februarie m-am autosuspendat în conformitate cu prevederile articolului 19 din Statutul PNL. Din punctul meu de vedere nu era necesară o asemenea decizie şi îmi este greu să văd cum pot să pierd pentru a doua oară calitatea de membru PNL când deja am pierdut-o prin autosuspendarea mea”, a spus Meleşcanu.
El a precizat că a demisionat din Parlament, în conformitate cu articolul 71 aliniatele 2 şi 3 din Constituţie, care prevăd că există incompatibilitate între calitatea de parlamentar şi cea de persoană care exercită atribuţii publice de responsabilitate.

“(…) În mod firesc azi mi-am dat demisia cu regrete, dar şi cu speranţa că voi putea contribui în continuare într-un domeniu care este vital pentru România şi care este deasupra şi a partidelor politice şi a opţiunilor pe care le avem fiecare dintre noi”, a spus directorul SIE.

Întrebat dacă are vreun mesaj pentru liderul PNL, Teodor Meleşcanu a afirmat că orice membru PNL are dreptul la opinii, “în primul rând” chiar preşedintele partidului.

În ceea ce priveşte prezenţa sa la şedinţa plenului Senatului de luni, Teodor Meleşcanu a explicat că nu putea să îşi dea demisia dacă nu lua parte la şedinţă.

“Acum am plecat pentru că nu mai sunt senator. Cvorumul se modifică în conformitate cu numărul de senatori. Din punctul meu de vedere nu puteam să nu particip la o şedinţă în care să îmi dau demisia. Mi s-a părut o chestiune imposibilă”, a susţinut fostul senator PNL.

Referindu-se la indemnizaţia de parlamentar pe luna februarie, el a declarat că o va dona.

“Nu este prima dată când o donez, de fapt donez în fiecare lună o parte importantă din indemnizaţie, aşa că o să o fac şi luna aceasta”, a mai spus Teodor Meleşcanu.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, luni, că Biroul Politic Central a discutat excluderea lui Teodor Meleşcanu din partid şi că acest lucru va fi realizat la Delegaţia Permanentă.

“Acest lucru (n.r. excluderea) va fi făcut cu prima ocazie a organismului statutar competent, respectiv Delegaţia Permanentă”, a spus Voicu.

sursa: Agerpres

sursa foto: puterea.ro

 

LEAVE A REPLY