Amenințările Coreei de Nord față de Seul determină SUA să se întărească militar în peninsulă

0
217

Generalul James Thurman, comandantul forţelor armate SUA staţionate în Coreea de Sud a cerut marţi Pentagonului rachete şi elicoptere de atac suplimentare, pe fondul a ceea ce se consideră ”ameninţările în creştere ale Phenianului faţă de Seul”.

“Pentru a ne consolida capacitatea de luptă, am cerut ca noi să avem prioritate pentru a primi escadroane suplimentare de atac şi de recunoaştere”, şi “capacităţi sporite în termeni de rachete balistice de apărare”, a afirmat generalul James Thurman.

Declaraţiile comandantului american au loc după ce Phenianul a ameninţat de mai multe ori Seulul cu “un război sacru” folosind un ton din ce în ce mai dur.

Statele Unite, aliate ale Coreei de Sud în timpul războiului din Coreea (1950-1953), au dislocaţi 28.500 de militari pe teritoriul acestei ţări.

Generalul Thurman a cerut de asemeni Pentagonului să trimită şi un batalion de aviaţie, dotat cu elicoptere de atac Apache.

“Cred că vom putea ajunge la acest lucru”, a declarat generalul, adăugând că prioritatea este “menţinerea unei situaţii stabile şi paşnice” în peninsula coreeană. “Mă voi asigura că vom menţine la cel mai înalt nivel pregătirile militare”, a mai declarat generalul Thurman.

sursa: ghimpele.ro

LEAVE A REPLY