Euro 2012: Danemarca-Portugalia 2-3

0
245

Echipa de fotbal a Portugaliei a învins formaţia Danemarcei cu scorul de 3-2 (2-1), miercuri, pe Arena din Lvov, în cadrul Grupei B la EURO 2012, competiţie de fotbal găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie.

Portugalia a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Pepe (24) şi Helder Postiga (36), danezii au egalat graţie ”dublei” lui Nicklas Bendtner (41, 80), dar în cele din urmă Seleccao a obţinut victoria prin reuşita lui Silvestre Varela (87 – foto).

Lusitanii au impus ritmul şi au controlat jocul încă din debutul partidei, dar danezii au avut prima fază ofensivă mai consistentă (4), când Eriksen a fost blocat în careu de Pepe. Ronaldo a tras pe lângă poartă (18), Helder Postiga a ratat şi el ţinta (24), după care Portugalia a deschis scorul: Moutinho a executat bine un corner, iar Pepe a venit la colţul scurt şi a reluat balonul cu capul în plasă (24). Ronaldo a avut o lovitură liberă, deviată periculos de zidul danez (34), după care lusitanii şi-au mărit avantajul: Nani a centrat bine în faţa porţii, iar Helder Postiga a trimis din prima în plasă, la colţul scurt (36).
La 0-2, danezii au ieşit la joc, iar după o situaţie bună a lui Eriksen (38), Bendtner a redus din handicap cu o lovitură de cap, după mingea recentrată de Krohn-Dehli (41). Echipa lui Paulo Bento a mai avut o ocazie în finalul primei părţi, când Kjaer a respins din faţa lui Ronaldo, la o ieşire neinspirată a portarului Andersen.
În partea secundă, după ce Ronaldo a ratat o situaţie excelentă, singur cu Andersen (50), danezii au avut o posesie mult mai bună şi au dat tot mai mult de furcă apărării lusitane. Kvist a trimis o ”torpilă” foarte periculoasă (62), care a ratat de puţin ţinta. Nelson Oliveira şi-a încercat şi el şansa de la distanţă, dar Andersen a fost la post. Bendtner a trimis pe lângă poartă din careu (72), dar Ronaldo a ratat o nouă situaţie uriaşă de gol, singur cu Andersen, trimiţând pe lângă poartă (78). Ocaziile vedetei lui Real Madrid s-au răzbunat şi Danemarca a egalat în min. 80, prin Bendtner, care a reluat în plasă centrarea lui Jacobsen.
Portugalia s-a aruncat în atac, iar Ronaldo a trimis în braţele portarului din lovitură liberă (82), apoi a fost blocat de fundaşi (84), iar în min. 86 a luftat în careu. Selecţionerul Paulo Bento a mutat inspirat şi l-a aruncat în joc pe Varela, care a adus golul victoriei Portugaliei, cu un şut din careu, fără spreanţe pentru Andersen (87).
Danemarca nu a reuşit să mai revină, ultima lor şansă fiind un şut peste poartă al lui Schoene (90+4).
Cele două echipe au acum câte o victorie şi păstrează şanse de calificare în sferturile de finală, chiar dacă vor avea meciuri grele în ultima etapă, Portugalia cu Olanda, iar Danemarca împotriva Germaniei.

sursa: Agerpres

LEAVE A REPLY