Ponta: Probabil puteam să procedez cu mai mult tact, pentru ca preşedintele să nu simtă că pierde ca prestigiu politic

0
210

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi seară, că poate ar fi trebuit să procedeze “cu mai mult tact” în chestiunea reprezentării României la Bruxelles, pentru ca preşedintele Traian Băsescu să nu simtă că este pus într-o situaţie în care dacă cedează are de pierdut prestigiu politic.

“M-am tot gândit zilele astea, m-am gândit şi astăzi. Poate că puteam să procedez cu mai mult tact, poate că preşedintele se simte acum pus într-o situaţie în care dacă cedează înseamnă că a cedat în faţa mea şi are de pierdut ca prestigiu politic sau ca mândrie. Poate puteam eu să pun problema altfel. Dar pe fond, şi i-am spus preşedintelui astăzi acest lucru, nu e un secret, aici nu este vorba cât va fi preşedinte Traian Băsescu. Şi când va fi preşedinte Crin Antonescu şi când nu voi mai fie eu prim-ministru, este foarte clar că dacă 25 de ţări fac aşa, adică au 25 de prim-miniştri acolo, ăsta este sistemul pe care şi România trebuie să-l adopte”, a spus Ponta, într-o intervenţie la Antena 3.

Despre ipoteza ca atât el cât şi preşedintele să meargă la Consiliul European din 28-29 iunie, Ponta a precizat că ar fi bine să nu se întâmple acest lucru.
Cât priveşte discuţia pe care a avut-o joi după-amiază cu şeful statului pe tema participării la Consiliul European, Ponta spune că nu s-a ajuns la un consens, dar că există disponibilitatea ambelor părţi de a dialoga.
“În discuţia privată de astăzi nici nu m-a jignit, nici nu m-a ironizat preşedintele”, a adăugat şeful Executivului.

sursa: agepres.ro

LEAVE A REPLY