Octavian Andronic: Scorpionul

1
240

oaf

Daca as fi lipsit din tara si n-as mai fi fost la curent cu ce se intampla pe aici in ultimele luni, as fi putut sa jur ca transmisia directa de duminica era una dintre obisnuitele iesiri la rampa ale presedintelui Basescu in care dadea indicatii pretioase si se rafuia cu adversarii.
Doar ca duminica n-a mai cuvantat de la Cotroceni, ci de la Palatul Parlamentului si nu mai avea in spate drapelele Romaniei, UE si NATO, ci pe cel al unui obscur partid care a facut eforturi mari ca sa adune in sala pe cei vreo 700 de delegati care este posibil sa fi fost cam toti membrii Miscarii Populare.

Nimic schimbat in fizionomia, expresiile si aplombul lui Traian Basescu, dupa luna si jumatate in care s-a pitit dupa fustele fetelor si ale nevestei (altminteri o doamna stimabila, avand doar nenorocul unui sot a carui dambla este sa faca din femei politicieni). Aceleasi indicatii cu ton ultimativ pe problematica internationala, adresate insa nu Parlamentului si Guvernului, ca de obicei, ci unui partid de 5% (cum recunoaste el insusi) care n-a dat inca proba parlamentara. Aceeasi siguranta de sine si convingere ca este unicul detinator al adevarurilor, aceeasi morga de prieten la catarama al marimilor momentului si de unica persoana de incredere a acestora.

Dupa aceasta demonstratie a revenit, cu vizibila satisfactie, in tonalitatea care-i este cea mai agreabila: rafuiala cu cei care-i pun la indoiala performantele, care-i pangaresc mandatele, care-l umilesc si nu-i recunosc meritele de fondator al statului de drept si al justitiei libere. Acestea sunt, de fapt, marotele la care nu renunta cu nici un pret. In conceptia sa statul de drept a inceput odata cu marsava sa suspendare, prin atitudinea luata de unele institutii care aveau, intr-un fel sau altul, datorii fata de el. Iar independenta justitiei s-a manifestat odata cu condamnarea lui Nastase!

Exisa un paradox „Basescu”: acesta tine, intr-adevar, de activitatea justitiei. Care a dat sentimentul ca s-a desprins deopotriva, de servilismul fata de putere si de timiditatea (sau interesul) cu care aborda anumite dosare delicate. Este o realitate. Dar tot o realitate este faptul ca cu fiecare citare, retinere, arestare si condamnare reiese tabloul coruptiei generalizate care s-a dezvoltat si a prosperat in mandatele sale. Ce argument mai puternic decat faptul ca „mana sa dreapta”, confidenta, informatoare si colaboratoare, este asteptata cu nu mai putin de trei mandate de arestare? Ca figurile „iconice” ale guvernarilor pe care le-a mandatat sunt sau se afla in drum spre puscarie? Si ca show-ul abia incepe, ghemul de interese si complicitati dezagregandu-se prin delatiunile si turnatoriile reciproce ale participantilor? Este destul de greu sa convingi ca au fost unicul om curat, dar lipsit de parghii de interventie, intr-un sistem de cea mai autentica factura mafiota.

Spune Traian Basescu ca a iesit la rampa ca sa-si apere mandatele? Prestigiul lor. Care prestigiu? Cel de presedinte de doua ori suspendat – democratic – si salvat de la demitere de o „interpretare” constitutionala?

M-am lamurit pe deplin ca Traian Basescu n-a invatat nimic din lectia pe care i-o serveste viata si ca temperamentul sau de scorpion nu poate fi modificat: inteapa chiar cu riscul ca intepatura sa-si fie fatala…

SURSA: Amosnews.ro

1 COMMENT

  1. Ai fost permanent un simpatizant al stangii, Domnule Andronic, chiar si cand ai incercat sa mimezi o oarece penibila apropiere devalorile democratice ale dreptei…Sunteti un tip mult prea usor de anticipat in atitudine si discurs….De obicei nu va citesc si nu va urmaresc, pt ca nu aventi nimic nou de spus …Dar am dat din intamplare de acest articol si mi-am adus aminte cu tristete ca inca mai existati…Stimate domn de moda veche, pe care va straduiti din rasputeri sa ne-o impuneti, ca si marele Domn sau Tovaras Putin, dvs cu vorba iar celalalt cu armele, aflati ca eu unul voi sprijini intotdeauna pe cei care ne-au orientat catre Europa, nu pe cei care privesc cu nostalgie catre Est si care fac tot posibilul , inconstienti sau ba, sa ne arunce in ghearele hidrei rusesti!!!!Toata aceasta critica furibunda la adresa unui om care reprezinta, cu toate greselile , Occidentul, spun foarte clar de partea cui sunteti si cat de inconstient sunteti, in intentia dvs de a decredibiliza tot efortul facut de acest om vreme de zece ani…Repet, cu toate greselile si poate chiar abuzurile…Ceea ce s-a intamplat in 2012 , coroborat cu ceea ce se intampla acum in jurul nostru, sunt lucruri lesne de inteles pt orice om de rand, pt orice roman…si toti cei care sprijina in continuare acest curent politic si regim pretins de stanga, dar, mai rau, cu ceva simpatii catre Rusia, dovedite, denota ca toti cei care-i sprijina direct sau indirect, nu sunt prietenii acestui popor…Dumneavoastra, care nu cred ca sunteti un naiv, nu stiu ce interese aveti, dar , daca in prezent continuati sa va razboiti tot cu Basescu in timp ce tara sta cat pe ce sa arda, cand Putin sta la granita cu chibritul, mi se pare ca ceea ce faceti este cel putin nedemn de un roman…Dvs si alti cativa factori de opinie de mana a doua v-ati aliat, se pare, impotriva democratiei, slujind interesele altora…NU BASESCU ESTE PRINCIPALA PROBLEMA ACUMA, CI UN GUVERN INCOMPETENT SI INCONSTIENT CA SI DVS!!Care, in loc sa creeze niste premisele unui potential de aparare eficient, cauta in continuare sa dezbine pe romani, cauta sa aduca subiecte false, dar incitante, ca sa abateti aatentia oamenilor de la gravele probleme ale acestei tari, amenintata iminent de la Est!!!In timp ce Occidentul se zbate sa ne mentina in sfera sa de influenta, niste imbecili inconstienti sau ba, cauta sa creeze aici o noua Ucraina!!!Aveti macar bunul simt sa taceti..Altfel vom crede ca aveti niste interese…Sunteti o mare dezamagire, nu sunteti roman…Si, din pacate, nu sunteti nici singurul…

LEAVE A REPLY