Elena Udrea, 30 de zile arest preventiv

0
342

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft.

elena-udrea-catuse-arest

Decizia a fost anunțată de unul din avocații Elenei Udrea, Marius Striblea, prezent la sediul instanței supreme.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a anunțat că va contesta decizia de arestare preventivă.

Striblea a precizat că a fost admisă parţial propunerea anchetatorilor în sensul că judecătorul nu a luat în considerare acuzaţia de spălare de bani. Judecătorul ICCJ a admis cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar, dispus anterior de procurorii DNA faţă de Udrea în dosarul Microsoft, cu măsura arestului preventiv şi cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru acuzaţia privind mita luată de la Dinu Pescariu, acuzaţie formulată de procurori după instituirea controlului judiciar. Decizia ICCJ nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

În urma hotărârii instanței supreme, Elena Udrea va fi dusă înapoi în arestul Poliției Capitalei.

Elena Udrea a fost reținută marți seară de procurorii DNA, după mai multe ore de audieri, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.

LEAVE A REPLY