Întâlnire la nivel înalt la Pentagon: Ponta s-a văzut cu ministrul Apărării SUA

0
168

ponta-hagel

În cadrul vizitei de lucru întreprinse la Washington, prim-ministrul Victor Ponta s-a întâlnit la Pentagon cu Secretarul apărării al SUA (echivalentul ministrului Apărării), Chuck Hagel.

Cu acest prilej a fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul României o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al parteneriatului Strategic dintre România și SUA. A fost subliniată susținerea largă în România pentru consolidarea prezenței cu efective a SUA și NATO în țara noastră. A fost apreciată contribuția României la operațiunile internaționale, în mod special din Afganistan și excelenta colaborare bilaterală în aceste operațiuni“, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În cadrul discuției au fost abordate și evoluțiile regionale din Estul Europei. În acest context, prim-ministrul Ponta a reiterat pozitia ferma a României referitoare la acțiunile Federației Ruse în Ucraina și a subliniat importanța crucială a solidarității tuturor membrilor UE și NATO în fața provocărilor din Estul Europei.

LEAVE A REPLY