SURSE Război în Parlament pentru MAJORITATE: PNL şi PSD, atac la baionetă în Senat

2
206

PNL şi PSD duc lupte grele în Senat zilele acestea pentru numirea unui nou judecător la Curtea Constituţională. Astfel, cele două tabere au propus fiecare câte un candidat pentru funcţia de judecător, iar votul care se va da va fi o simulare utilă pentru tabăra liberalilor care vor să verifice cât mai au până când pot fi siguri de schimbarea actualului preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

pnl_Fotor_Collage

Liberalii din Senat sunt conduşi, de facto, de copreşedintele PNL Vasile Blaga, fiind şi cel care vizează funcţia lui Tăriceanu.

Potrivit surselor noastre, PNL a dat deja o lovitură, când, împreună, cu senatorii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) au boicotat şedinţa de audieri a candidaţilor pentru funcţia de judecător la CCR din Comisia Juridică.

Senatorii UDMR sunt cheia unei posibile schimbări la Senat, deşi până acum şi PSD şi PNL au declarat că au sprijinul acestora. Fără voturile maghiarilor, PNL nu-l va putea schimba pe Tăriceanu cu Blaga. PNL se bazează pe faptul că maghiarii sunt din aceeaşi familie politică (Popularii Europeni) cu ei, pe când PSD a rezervat mai multe funcţii pentru senatorii UDMR, în Guvern şi deconcetrate.

Liberalii s-au apucat de strâns semnături pentru schimbarea lui Tăriceanu, însă nu se poate baza pe toţi senatorii. De asemenea, surpriza lui Blaga ar putea veni chiar din interiorul PSD. Nemulţumiţii din partid care îl simpatizează pe senatorul Mircea Geoană ar putea fi calul troian de care are nevoie PNL.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY