Procurorul general al României, ATAC DUR la senatori după votul de joi: Nimeni nu e mai presus de lege

0
234

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, reacţionează la scandalul iscat de respingerea în Senat a cererii DIICOT de urmărire penală a fostului ministru Varujan Vosganian. Niţu consideră că situaţia este una nepermisă pentru un stat de drept.

tiberiu-nitu

Sunt surprins că Senatul a adoptat o astfel de atitudine faţă de o solicitare a autorităţii judiciare, ce are rolul de a stabili adevărul judiciar, precum şi răspunderea fiecărei persoane. Aş vrea să subliniez faptul că decizia Senatului României de a nu permite procurorilor să cerceteze penal un membru al său – pentru fapte care nu au legătură cu activitatea de parlamentar – survine la doar câteva zile după ce ultimul Raport MCV a criticat cazurile privind obstrucţionarea de către Parlament a unor anchete penale prin refuzul de a ridica imunitatea. (…) Această atitudine a Senatului României de a nu da curs pentru a doua oară unei cereri de ridicare a imunităţii în cazul aceluiaşi senator poate fi interpretată şi ca un semnal de neîncredere a Parlamentului în puterea judiciară, lucru nepermis într-un stat de drept, într-o ţară membră a Uniunii Europene“, a afirmat şeful Ministerului Public, pentru Agerpres.

În opinia procurorului general, în acest caz, articolul 16 din Constituţie – “Nimeni nu este mai presus de lege” – suferă o serioasă atenuare.

LEAVE A REPLY