Filmul “Taxi”, de Jafar Panahi – Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2015

0
193

“Taxi”, de Jafar Panahi, a primit premiul Ursul de Aur la cea de-a 65-a ediţie a galei Festivalului de Film de la Berlin (5 – 15 februarie), care a avut loc sâmbătă seară, la Berlinale Palast, potrivit imaginilor difuzate pe site-ul oficial al evenimentului.

ursul-de-aur

Potrivit site-ului imdb.com, filmul “Taxi”, de regizorul iranian Jafar Panahi – care este plasat în regim de arest la domiciliu în ţara sa şi are interdicţia de a-şi exercita meseria -, prezintă o zi petrecută de un şofer de taxi din Teheran.

Citeşte şi Pelicula românească „Aferim!” câştigă Ursul de Argint la Berlinale 2015

Înainte de a prezenta premiul Ursul de Aur, preşedintele juriului celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de la Berlin a spus câteva cuvinte despre Jafar Panahi.

“Limitările îi inspiră, uneori, pe cei care spun poveşti să facă o treabă mai bună, dar, uneori, acele limitări pot fi atât de sufocante încât distrug un proiect şi avariază sufletul artistului. În loc să renunţe, să se umple de furie şi frustrare, Jafar Panahi a creat o scrisoare de dragoste către cinema. Filmul său este plin de dragoste pentru arta sa, pentru comunitate, pentru ţara sa şi pentru publicul său”, a spus preşedintele juriului, regizorul Darren Aronofsky.

LEAVE A REPLY