Mesajul lui Mândruţă pentru cei care nu vor să meargă la război. “Am auzit ca nu vrei la oaste. Ca n-ai chef…”

3
244

Lucian Mandruta le-a scris un mesaj tinerilor cu varste intre 20 si 35 de ani, adica cei eligibili pentru recrutarea in armata, care nu vor sa ia parte la un eventual razboi.

Lucian-Mandruta-8k

Am auzit ca nu vrei la oaste. Ca n-ai chef sa-ti aperi tara. Ca e scarbos sa pui mana pe pusca, ca nu e eco. Ca e imoral sa mergi la razboi pentru astia care ne conduc. Nu mai zic pentru America si multinationalele care ne baga hamburgerul pe gat si vaccinul pe vena. Yuck, am inteles ca e si noroi!“, isi incepe acesta mesajul.

Blogger-ul ii critica pe cei care se declara impotriva recrutarii si a participarii la razboi si ii numeste “legume”. Mandruta isi incheie postarea spunand ca, de fapt, este vorba de apararea propriei persoane, mai intai, si apoi despre aparea tarii si a altora.

Deci, ce ziceai? Ca nu merita sa aperi Romania? Tot ce se poate.

Dar te previn ca nu despre Romania e vorba in acest conflict dintre doua feluri de a vedea lumea, intre Orient si Occident.

E vorba de tine, desteptule! Pe tine trebuie sa te aperi, si dupa aia pe noi!“, a scris Mandruta.

Postarea lui Lucian Mandruta a starnit deja numeroase reactii pe internet.

Sa chemi la arme acesti tineri in caz de razboi e hilar, nu au timp sa invete nici sa se imbrace in uniforme, noi cei care am facut armata in ultimele cicluri nu am mai fost chemati la nici o reciclare si am avea dificultati de adaptare. Tara nu are nevoie de carne de tun, are nevoie de armata profesionista“, ii transmite un utilizator.

Alte persoane i-au transmis ca nu sunt deloc de acord ca tinerii sa fie inrolati pentru a merge la razboi. Iata cateva dintre comentarii:

“Da Lucian, e parinte si prin prisma asta gandesc si eu. Nu mi-as trimite pentru nimic in lume copilul la razboi, doar pentru ca o mana de “lideri” nu se inteleg si au orgoliile prea mari!”

“Si totusi nu sunt de acord. De ce ar pleaca IT-istul in armata sa moara ca fraierul cand poate sa isi ia zborul spre orice tara care nu ii cere viza si sa traiasca bine mersi cu copilul si sotia dintr-un salariu bun? Nu cunosc un baiat intre 20-35 care ar merge pe front. Si nu pentru ca e las sau lenes. Ci pentru ca are acasa o sotie sau un copil si e ferm convins ca daca el nu are grija de familia sa, statul nu o va face. Asa ca mai bine ii urca frumos in avion si pleaca. Pana mai poate Asta e… suntem o generatie egoista… dar vom fi o generatie vie, probabil in Barbados”

“Sa mearga parlamentul carne de tun…nu tinerii nevinovati. Cine a furat Romania sa ia valiza si pe prima linie.”

“Inrolarea trebuie sa fie la alegerea fiecaruia, nu impusa. Guvernul trebuie sa recruteze si sa convinga tinerii sa lupte din proprie initiativa, ca in tari civilizate, nu macelariti pentru idealuri care nu sunt ale lor. E foarte simplu. Daca ar fi platiti si sarbatoriti corespunzator, poate s-ar impinge la razboi, daca nu, nici n-ar avea de ce. In primul razboi mondial a murit o treime din armata romana. La fel, au fost obligati sa lupte. Vorbim de oameni macelariti pentru ca nu exista armament. Mai intai sa se rezolve problema dotarii si recompensarii adecvate, apoi sa se arate cu degetul catre cei care n-au ‘curaj’. E una sa lupti pentru un ideal si e alta sa cazi orbeste in plasa unora care te considera cantitate neglijabila.”

3 COMMENTS

  1. Sigur ca tinerii nu trebuie sa nearga la oaste, or sa vina americanii sa ne apere tara sau si mai bine or sa vina rusii ca sunt mai aproape

LEAVE A REPLY