Andreea Pora, de NERECUNOSCUT: Îi face PRAF pe BĂSESCU şi pe UDREA

2
761

Andreea Pora o face praf pe Elena Udrea, căreia DNA ar vrea să-i pună și a doua pereche de cătușe în dosarul Gala Bute. Pora vorbește despre fariseismul lui Udrea, care lăuda DNA-ul în mandatul lui Traian Băsescu, iar acum critică instituția condusă de Laura Codruța Kovesi.

pora

În plus, Pora îi dă o lovitură și lui Traian Băsescu. Pe fostul președinte, pe care unii îl acuză că ar fi furat alături de Udrea, Pora îl vede drept cel care ar fi patronat toate acțiunile fostei sale consiliere.

”Cazul Udrea e emblematic. Pe de o par­te, înălța ode DNA și re­formelor din justiție, se pro­clama „moștenitoarea pro­iectului Băsescu“ și, pe de alta, era „doamna 10%“ (e drept, Dana Năstase era po­reclită „30%“), primea mi­lionul cash și își punea aco­liții în posturi de cărăuși sau din care să-i poată aco­peri furăciunile. Știu, o să mi se reproșeze că o consider vinovată îna­inte de o decizie a vreunei instanțe. Da, așa i-am crezut și pe Năstase, și pe Voi­cu­lescu, pe Fenechiu și pe mulți alții care au ajuns după gratii, dar asta tocmai pentru că am mizat pe DNA și pe judecători și o să mizez până la proba contrarie. Cazul Udrea (nu ea ca persoană) e cel mai grav caz de înșelătorie morală din ultimii 25 de ani. Pentru că, orice s-ar zice, afectează și decredibilizează nu atât mandatele lui Băsescu, cât ceea ce s-a numit „băsism“ și valorile susținute în numele lui.(…)

Doam­na a continuat să se erijeze în principalul apărător al independenței DNA. Măcar Năstase și Voiculescu nu se proclamau iubitori de procurori!

(…)Înșiși „băsiștii“ se simt in­confortabil în fața demantelării sistemului ticăloșit Udrea. I-am auzit pe mulți dintre cei care l-au susținut pe fostul președinte până în ultima secundă spunând triști: „să sperăm că n-a pus și el mâna“. De parcă ar mai conta. Nici Iliescu nu a furat, doar a patronat.

Implicit, direct sau indirect, lângă ea a fost un întreg sistem, partidele din care a făcut parte – PD și PMP – președintele, di­verse instituții, SRI, de exemplu, până la un moment dat.

(…)Din păcate, „băsismul“ a murit (Andrei Cor­nea îl îngropase mai de mult) și la pa­rastas nu cred că vor veni prea mulți. Pen­tru că, re­pet, nu poți – și aici nu e vorba de Udrea, ci de întreg setul de valori care au fost promovate în numele „băsismului“ – cu gura să susții justiția și în același timp să furi cu ambele mâini băgate până la cot și să consolidezi sistemul ticăloșit.”, scrie Pora în revista22.ro

2 COMMENTS

  1. Madam Cirnat CIT de curind va vine si rindul vostru ,al tau ,a lui Turturica putâ mica ,a lui Andronic ,a lui turcescu colonelu ,lui Sorinuta Matei si nu numai .Va trebui sa dați socoteala pt. bani negrii primiti timp de zece ani.

LEAVE A REPLY