Surse: Cine va prelua funcţia de şef al Camerei Deputaţilor din partea PNL

0
157

Surse din rândul conducerii noului PNL ne-a precizat că Alina Gorghiu, copreședinte al PNL, va fi propunerea liberalilor pentru șefia Camerei Deputaților, în momentul în care se va schimba actuala majoritate politică, scrie psnews.ro.

parlament1

În ultimele zile, mai mulți lideri ai PNL au punctat că se poartă negocieri om cu om cu privire la formarea unei noi majorități la nivelul Parlamentului.

La nivelul Camerei Deputaților, liberalii ar putea întâmpina dificultăți având în vedere că au nevoie de peste 100 de deputați care să trădeze actuala majoritate parlamentară și să treacă de partea PNL.

În prezent, în Camera Deputaţilor, PNL are doar 112 parlamentari, faţă de cei 215 ai coaliţiei de guvernare.

La Senat, liberalii par să aibă o misiune mai ușoară, având în vedere că numărul de parlamentari necesari pentru o nouă majoritate este considerabil mai mic.

Calculele arata ca, la acest moment, PNL si PDL dispun de 63 de voturi, fapt ce impune negocieri cu independentii (7 membri) si cu UDMR (8 voturi), insa nu sunt excluse discutii si cu UNPR (12 senatori).In plus, in calcul ar putea sa intre si cei patru senatori social-democratii care i s-au alăturat lui Mircea Geoana.

LEAVE A REPLY