Mama şi sora primului-ministru Victor Ponta, vizate de percheziţii DNA

3
237

Perchezițiile efectuate marți de DNA vizează firma Exfin SRL, care aparține mamei și surorii premierului Victor Ponta, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

mama_61132600

Aceleași surse susțin că în cauză este implicat și cumnatul premierului, Iulian Herțanu, care, cel mai probabil, va fi dus la audieri la DNA — Serviciul Teritorial Ploiești.

Sursele citate au precizat că în cauză ar fi vorba de un proiect european de lucrări, iar faptele ar avea legătură cu deturnarea de fonduri în proporție de 54%, bani însușiți în interes propriu, dar și cu practici evazioniste.

Potrivit surselor citate, valoarea prejudiciului se ridică la 7.800.000 lei, iar evaziunea fiscală la 2.500.000 lei. În dosar ar fi vorba de rețele de canalizare, au adăugat sursele.

Procurorii DNA Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. În cursul zilei de 17 februarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, majoritatea situate în municipiile București și Ploiești, acestea fiind sedii de societăți comerciale ori domicilii ale unor persoane“, se arată într-un comunicat al DNA.

Premierul Victor Ponta a reactionat la perchezitiile DNA de la firma familiei sale si de la domiciliul cumnatului sau.

Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu/Legea trebuie sa fie egala pt toti“, a scris Victor Ponta pe contul sau de Twitter.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY