RĂZBOI TOTAL la DNA Ploieşti! Misteriosul semn al lui Udrea şi NECAZURILE familiei Ponta de la Ploieşti: 2 deputaţi şi şeful CJ, audiaţi, perchiziţii la firma mamei şi surorii

0
229

Procesul în care deputatul Elena Udrea contestă la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) arestarea sa preventivă în dosarul Microsoft s-a încheiat marți dimineață, instanța rămânând în pronunțare în acest caz, relatează AGERPRES.

udrea-vs-ponta.jpg

Dacă credeţi în coincidenţe, tot marţi, DNA Ploieşti a luat în colimator familia lui Ponta. DNA a efectuat percheziţii la o firmă a familiei sale, unde acţionari ar fi mama şi sora sa, scrie vreaudreptate.ro.

Perchezițiile efectuate marți de DNA vizează firma Exfin SRL, care aparține mamei și surorii premierului Victor Ponta, au declarat surse judiciare.

Aceleași surse susțin că în cauză este implicat și cumnatul premierului, Iulian Herțanu, care, cel mai probabil, va fi dus la audieri la DNA — Serviciul Teritorial Ploiești.

Sursele citate au precizat că în cauză ar fi vorba de un proiect european de lucrări, iar faptele ar avea legătură cu deturnarea de fonduri în proporție de 54%, bani însușiți în interes propriu, dar și cu practici evazioniste.

Potrivit surselor citate, valoarea prejudiciului se ridică la 7.800.000 lei, iar evaziunea fiscală la 2.500.000 lei. În dosar ar fi vorba de rețele de canalizare, au adăugat sursele.

Tot marţi, unul dintre oamenii pe care i-a pomenit Elena Udrea că ar fi sus-pus cu oamenii din serviciile secrete, a venit să dea cu subsemnatul la DNA şi, nu oricum, ci în calitate de suspect, afirmă sursele.

Deputatul Sebastian Ghiță a sosit, marți, fiind adus cu mandat, la sediul DNA Ploiești

El a declarat, înainte de intrarea în sediul instituției, că presupune că se află în acest loc în legătură cu cazul în care este cercetat cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu.

Ghiță a precizat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, că îl cunoaște pe Herțanu însă nu are o relație ”foarte strânsă” cu acesta.

Întrebat dacă se aștepta să fie chemat la DNA, deputatul a spus că nu, motivând că ”nu am multă legătură cu dl. Herțanu”.

Cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu, a fost adus marți cu mandat la DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a fi audiat.

Înaintea acestuia a fost adus fostul consilier județean Mihai Coman. Acesta a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului.

Procurorii au adus mai multe documente și unități de stocare informatică. Potrivit unor surse judiciare, patru persoane vor fi audiate, marți, la DNA Ploiești, în acest dosar.

Premierul Victor Ponta a reactionat la perchezitiile DNA de la firma familiei sale si de la domiciliul cumnatului sau.

“Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu/Legea trebuie sa fie egala pt toti“, a scris Victor Ponta pe contul sau de Twitter.

LEAVE A REPLY