Capăt de drum pentru RAFO, după 50 de ani: Începe dezmembrarea şi vânzarea utilajelor

0
271

Acţionarii RAFO Oneşti (simbol bursier RAF) vor decide astăzi, sau cel târziu mâine, dezmembrarea şi vânzarea utilajelor rafinăriei, închisă încă din 2008.

Rafo_onesti

Principalul acţionar al companiei, omul de afaceri rus Iakov Goldovski a solicitat conducerii să înceapă valorificarea activelor şi echipamentelor rafinăriei, după ce aceasta a acumulat pierderi de 2 miliarde de lei în ultimii ani.

Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor utilajelor pe piaţa second-hand, dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare/cumpărare a utilajelor“, scria Goldovski într-o adresă trimisă în luna ianuarie, citat de ZF.

Decizia va pune punct istoriei de peste 50 de ani a rafinăriei. Terenul va fi eliberat pentru a fi înlocuit cu un parc industrial.

Acţiunile RAF erau în creştere cu 16,6% în dimineaţa zilei de miercuri. Petrochemical Holding, o companie întregistrată în Austria şi controlată de Iakov Goldovski, deţine 96% din acţiunile RAFO.

LEAVE A REPLY