Guvernul nu are ACORDUL FMI pentru măsurile din noul Cod Fiscal

0
195

Autoritățile române nu au cerut acordul Fondului Monetar Internațional /FMI/ pentru măsurile de relaxare fiscală prevăzute în proiectului Codului Fiscal, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, la postul de televiziune Realitatea TV.

fara-bani

‘Acordul cu FMI și Comisia Europeană expiră în septembrie 2015. Toate măsurile, care sper din toată inima să fie adoptate până la jumătatea acestui an, vor intra în vigoare (începând — n.r.) cu 1 ianuarie 2016’, a explicat Vâlcov.

Întrebat dacă acordul cu FMI va fi prelungit, ministrul Finanțelor Publice a răspuns: ‘Foarte probabil nu!’.

‘Atât timp cât suntem în parametri mai mult decât corecți și macroeconomic stăm nu bine, ci foarte bine, avem a 5-a creștere economică pentru 2014 din Uniunea Europeană, am depășit demult stadiul în care trebuie să vină profesorul să ne arate pe unde este tabla și pe unde este ușa. Am învățat, mergem mai departe, avem specialiști foarte buni, doar trebuie să avem un dialog mult mai consistent cu mediul de afaceri. În momentul când noi întindem această mână spre patronatele din România, ne îndreptăm spre un meci câștigat. Altă soluție nu există în România’, a spus oficialul MFP.

Vâlcov a menționat că, în scrisoarea care nu a fost semnată cu FMI (la ultima misiune a FMI, la începutul lunii februarie — n.r.), au fost prevăzute două dintre măsurile cuprinse în noul Cod Fiscal, dar scrisoarea nu a fost semnată din cauza ‘altor trei puncte’. Discuțiile dintre autoritățile române și FMI vor fi reluate în aprilie.

LEAVE A REPLY