PNL a dat chix: Înfrângerea de la Senat, profeţită de Traian Băsescu

0
194

Traian Băsescu afirma, luni, în cadrul interviului din cadrul emisiunii lui Sorin Avram, Vorbeşte liber, difuzată la TVR, că preşedintele Iohannis are o lipsă de voinţă în ceea ce priveşte Guvernarea.

basescu-comandant

În primul test important pe care Partidul Naţional Liberal l-a avut, aceea de a strânge o majoritate pentru a numi un judecător la CCR, a dat chix grav. În ciuda faptului că era cea mai uşor de realizat majoritate (raportul de la Senat fiind strâns între Putere şi Opoziţie), PNL nu a fost în stare să se mobilizeze şi a fost înfrânt la scor de PSD. Înfrângerea lui Blaga şi a lui Gorghiu a fost prezisă însă de fostul preşedinte Traian Băsescu, care spunea că preşedintele României nu se implică destul de mult ca să arate că îşi doreşte un Guvern PNL şi că îl „mângâie” pe primul-ministru Victor Ponta prin comunicate.

Ce nu îi putem reproșa: lipsa de voința și de mesaje corecte, a dat mesaje corecte. Ce cred că nu se va realiza din dorințele dl Iohannis este să guverneze cu un guvern PNL. Atât timp cât îl mângâi între cornițe pe premierul Ponta nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL. Eu, dacă aș fi președinte și aș vrea în mod sincer, aș pune presiune pe premier, nu aș da comunicate «am convenit, ne-am pupat, ne-am înțeles…»”, spune fostul preşedinte în emisiunea de la TVR.

LEAVE A REPLY