SCANDAL la Universitatea din Bucureşti pe tema homosexualităţii. Mărul discordiei: O CARTE

18
2078

Universitatea din Bucureşti s-a dezis public de un eveniment pe care nu-l organiza, deoarece consideră că autorii unei cărţi ar fi homofobi şi că ar urma să lanseze o carte ce ar putea tulbura „drepturile și demnitatea umană ale studenților, ale cadrelor didactice și ale personalului administrativ”. 

carte-cenzura

Pe scurt, o organizaţie studenţească – Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti – a vrut să organizeze în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, locaţie neafiliată Universităţii din Bucureşti, o conferinţă cu denumirea „Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii”, în care doi inşi, Virgiliu Gheorghe și Andrei Dîrlău, urmau să-şi lanseze o carte controversată – „Faţa nevăzută a homosexualităţii”, despre care puteţi citi mai multe AICI.

Dacă în urmă cu câteva decenii, cărţile care tratau pozitiv tema homosexualităţii erau interzise şi autorii blamaţi, un fenomen OPUS se naşte astăzi în mediul academic despre cei care au curajul să redacteze cărţi controversate ce ar ataca homosexualitatea, publicate în conformitate cu legea.

Potrivit Lupul Dacic, care citează activenews.ro, rectorul UB Mircea Dumitru se declară pentru diversitate, excluzând şi interzicând o conferinţă, organizată, repetăm, în condiţiile legii.

roxana-marin-vrea-actiune
Captură LUPUL DACIC

 

Iată comunciatul Universităţii din Bucureşti:

Universitatea din București precizează că evenimentulTulburarea identității de gen și viitorul omenirii, anunțat pentru miercuri, 18 februarie 2015, la Casa de Cultură a Studenților, nu este organizat în colaborare cu Universitatea din București și nu se desfășoară cu sprijinul sau sub egida Universității din București.

Universitatea din București își reafirmă angajamentul față de diversitatea culturală și de opinie și față de dreptul la liberă exprimare. Universitatea promovează un mediu academic în care drepturile și demnitatea umană ale studenților, ale cadrelor didactice și ale personalului administrativ sunt respectate. În același timp, Universitatea din București sprijină o cultură incluzivă, în care opiniile și drepturile tuturor grupurilor sunt reprezentate în mod echitabil.

Universitatea din București reamintește că nu poate răspunde de evenimentele sau dezbaterile organizate în alte spații decât cele pe care le administrează. Casa de Cultură a Studenților se află în patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului.

Contactate de redacţia noastră, persoane din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti au declarat, sub protecţia anonimatului, că lansarea de carte a fost ANULATĂ „la nivel înalt” – „din partea Ministerului Tineretului şi Sportului” – din cauza presiunilor ce s-au făcut asupra evenimentului. Aceleaşi surse spun că evenimentul se va muta în incinta unui hotel din Capitală.

Activenews.ro: UPDATE 18.02 La presiunile grupurilor de asalt pro-homosexualitate, gazdele conferinței „Tulburarea identităţii de gen şi viitorul omenirii” nu au mai dorit să pună Casa de cultură a studenților la dispoziția organizatorilor. În aceste condiții, conferința și lansarea de carte vor avea loc la aceeași oră, la Hotel Siqua, situat tot pe Calea Plevnei, la 100 de metri „Preoteasa”

Rămâne o întrebare: A fost surprimat dreptul la liberă exprimare, în condiţiile în care cartea a fost publicată conform legii?

18 COMMENTS

 1. nu a fost suprimat nici un drept la libera exprimare. ca urmare autorii homofobi sustinuti de o societate a studentilor homofoba si-au gasit loc (nu locatie!!!) in alta parte.
  important este ca universitatea bucuresti si ministerul tineretului si sportului nu au acceptat in spatiul lor manifestari de acest gen.

  acum vin si va intreb: de ce orice fel de comentariu pe pagina societatii incriminate este sters? apoi se bat cu pumnii in piept ca sunt cenzurati? cita ipocrizie…nu m-ar mira ca nici comentariul meu sa nu apara. :-)

 2. lumea ne uraste din cauza unor tampiti ca aia de la ssub.. ei,reprezinta prostia si kred ca este o mare prostie , sa fim de acord cu manifestati asa in spatiu universitar deci ar trebui sa fie mai multe proiecte pro lgbt pt k sunt multe persoane care le e frica sa recunoasca k ii injura lumea si discrimineaza. fb fb fb rectorului ub ca a luat masuri impotriva acestor tampiti

 3. CARTEA ACEA TREBUIE INTERZISA SI AUTORII ARESTATI DE URGENTA .TRAIM IN ROMANIA STAT DIN U.E. SI ASTFEL DE CONFERINTE SUNT SMECHERII ALE INSTIGATORILOR RUSI SI COMUNISTI SI TREBUIE INCHISI SI BAGATI IN PUSCARII PENTRU CEA CE FAC EI IMPOTRIVA OAMENILOR CA CEI DIN COMUNITATEA LGBT. CER RECTORULUI UB SA DEA AFARA PE ACEI STUDENTI SI SA ANUNTE POLITIA

 4. stire de kkt, va oftica-ti ca universitatea bucuresti are o pozitie buna impotriva unei aberati

  o sa raportez acest site la consiliu de combaterea discriminarii ca sa va invatati minte ca sa mai scrie-ti stiri dastea

 5. Dl. Marincea, daca ati pornit sa scrieti articolul, ar fi trebuit sa va documentati sa vedeti cine este “insul” Virgiliu Gheorghe (asa cum il identificati d-voastra).
  Aflati ca dansul este specialist in bioetica si autorul catorva carti foarte serioase si foarte documentate:
  „Stiinta si razboiul sfarsitului lumii. Fața nevăzută a televiziunii”,
  „Revrajirea lumii sau de ce nu mai vrem sa ne desprindem de televizor”
  „Efectele televiziunii asupra minții umane”
  „Pornografia – Maladia secolului XXI”
  „Efectele micului ecran asupra minții copilului”.
  Toate aceste carti sunt semnale de alarma pentru modul in care este deformat mentalul colectiv (si individual) de televiziuni. Cred ca tot un semnal de alarma este si cartea de față și cred că merită citită. Dati o cautare pe youtube cu numele Virgiliu Gheorghe si veti gasi multe conferinte remarcabile ale domnului V. Gheorghe.

 6. Nu am citit încă această carte așa că observațiile mele se leagă de textul de prezentare. Primul paragraf mi-a stârnit interesul cu afirmația că această carte „scoate la iveală adevăruri științifice care aruncă în aer întregul edificiu ideologic pe care se sprijină propaganda homosexualității astăzi.” http://www.culturavietii.ro/2015/01/08/aparitie-editoriala-fata-nevazuta-homosexualitatii-ed-christiana-2014/

  Așadar ni se promit dovezi științifice. Următoarele paragrafe pun la îndoială calitatea științifică a acestei lucrări: „mulţi copii şi tineri din familiile creştine, botezaţi în numele lui Hristos, riscă azi să adopte un comportament homosexual, pătîndu-şi haina botezului, căzînd din sistemul moral al Bisericii creştine”. Nu comentez pe teme religioase așa că mă rezum la a comenta calitatea științifică a lucrării.

  În continuarea prezentării ni se prezintă 13 afirmații „ce rezultă din studiile citate în carte”. Se citează doar două surse, „medicul american Gary Remafedi” și „Bagley şi Tremblay (1997)” așa că am căutat aceste două studii și am avut parte de o surpriză. Dr. Gary Remafedi a publicat un studiu făcut pe un eșantion de adolescenți LGBTQ și da, ratele de sinucidere și de depresie în rândul acestor adolescenți sunt mai mari, dar motivul este stigmatizarea orientării lor sexuale. Bineînțeles că această precizare nu se face în textul de prezentare. De altfel, Remafedi susține că acest studiu este frecvent citat greșit sau scos din context: „Kids who come out at a younger age are more likely to kill themselves because they are less able to deal with the stigma and isolation of being gay. If anything, the research shows the need for more support. “It’s obvious that they didn’t even read my research,” Remafedi says.” http://www.citypages.com/2010-05-26/news/university-of-minnesota-professor-s-research-hijacked/full/

  Studiul Bagley & Tremblay susține încă din rezumat că „These results underscore the
  need for qualified services rarely available to homosexually oriented youth.” Vă las în continuare să descoperți singuri ce spune acest studiu: http://www.scribd.com/doc/96013320/BAGLEY-TREMBLAY-1997-Suicidal-Behaviors-in-Homosexual-and-Bisexual-Males

  Concluzia mea este că autorii acestei cărți folosesc studii învechite (1992!, 1997!), scot afirmații din context și le interpretează în favoarea cauzei lor de a demonstra că homosexualitatea este nocivă. Eu nu prea văd în asta „adevăruri științifice” și mi se pare și mai revoltător că unul dintre autori, Virgiliu Gheorghe este cercetător și om de știință.

 7. Śi studii mai noi confirmă același lucru. Și nu numai suicid, ci și HIV și cancer anal. Jumătate din populația HIV din US sunt homo/bisexuali. Și apoi riscurile de boli mentale, începând cu mood disorder, de 3-4 ori mai mari.

  Poți să dai vina pe homofobie până mâine, realitatea este că un tânăr care alege să fie homosexual se pune pe sine în pericol.

 8. @db, te intreb: Cati ani ai si cate studii ai lansat in decursul vietii tale? Oare un studiu se scoate pe banda rulanta, de azi pe manine?

  Sigur cati se pare revoltator faptul ca un om de stiinta arata ca homosexualitatea, IN MOD STIINTIFIC, iar nu in mod cancan; nu se arunca informatii in carte fara acoperire stiintifica. Tocmai de aceea cartea are un caracter stiintific.

  Intr-o carte cu caracter stiintific se pot include si pareri sau concluzii personale, precum este citatul pe care tu nu il comentezi, fara ca aceasta sa afecteze caracterul STIINTIFIC al lucrarii.

 9. Fapt este ca autoritatile romane au incercat sa impiedice desfasurarea acestei conferinte, iar in numele libertatii de exprimare unii activisti lgbt ( agramati) ameninta ca ne toarna ei la CNCD si altii, ca ar trebui sa fim luati cu politia si bagati in inchisoare. Deci cine este agresiv? Cine incita la violenta si la suprimarea libertatii de exprimare? se poate observa… HOTUL striga HOTII. Cum va dati arama pe fata….

 10. sunteti agenti acoperiti care instigati la ura xenofoba! autorii acestei minunate carti de tot rahatul sunt niste neicanimeni si ei zic ca au facut o carte stiintifica platita din banii rusiei… ue zice sa fie acceptare, nu mai citesc acest site in viata mea, pacat !ca parea ca are stiri bunedar a dat cu muci in fasole luand de bun vorbele unora care instiga la ura

 11. o sa raportez acest site la google si accept va trimite o scrisoare la autoritati sa-l inchida, e bataia de joc

 12. stati linistit ca am vorbit la dna ca sa aresteze pe cei care au facut cartea si preseidntele ssub velcea, rog cei de pe site sa scoata articolele de urgenta ca sa nu fie chemati la ancheta

 13. E foarte buna masura rectorului, dar vad ca e degeaba. Cei care au participat la conferinta nu se lasa si vin si comenteaza aici ca nu le vine ca luptam pentru drepturile noastre. Voi da in acest moment un mail la rectorul facultatii sa identifice pe acesti oameni (Horia, Cristian Pascu) si toti ce care au participat sa fie exmatriculati din facultate. Eu nu imi explic cum poate fi publicata in Romania o asemenea carte?

 14. Sodomitii pretind o toleranta pe care ei insisi nu o au fata de restul societatii. Ei pretind ca societatea sa ii accepte, pur si simplu, si nu tolereaza nici o voce critica. Dincolo de aceste impresii, toate studiile oficiale asociaza aceste perversiuni cu incidenta mare a unor boli. Aici nu e nimic de discutat.

LEAVE A REPLY