Concurs național de astronomie și știință pentru elevi

0
186

Instituțiile din învățământul preuniversitar pot participa în perioada 19 februarie – 24 septembrie la concursul național de astronomie și știință “Nicolaus Copernic” care a fost lansat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și în urma căruia cele mai bune cinci echipe pot câștiga unul din cele cinci laboratoare de informatică oferite de sponsorii competiției, iar profesorii coordonatori câte un laptop.

sigla-asur

Potrivit unui comunicat de presă al asociației, echipele participante vor trebui să realizeze o mini-expoziție pe teme de astronomie și cosmologie, să organizeze seminarii și dezbateri și să promoveze expoziția și evenimentele aferente în școală și în comunitate.

“Ne face mare plăcere că acest concurs poartă numele astronomului polonez Nicolaus Copernic, cercetările sale având un impact uriaș în istoria științei și a omenirii.

Sperăm ca elevii, prin participarea la concurs, să aibă ocazia de a afla mai multe informații, atât despre marii oameni de știință, cât și despre importanța descoperirilor lor”, a declarat Maja Wawrzyk, directoarea Institutului Polonez din București, potrivit comunicatului de presă.

LEAVE A REPLY