SURSE De ce l-a acceptat Victor Ponta pe Hellvig pentru şefia SRI

7
961

Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig a fost propus joi de președintele Klaus Iohannis pentru postul de director al Serviciului Român de Informații.

antonescu-hellvig-voiculescu.jpg

Este nevoie ca la SRI să fie o echipă completă pentru a instaura calmul acolo. L-am nominalizat pentru poziția de director pe Eduard Hellvig. Am semnat scrisoarea către președinții Camerei Deputaților și Senatului. Am vorbit și cu liderii partidelor politice depsre asta”, a anunțat Iohannis.

Când m-am gândit la o persoană pentru SRI am căutat pe cineva care pregătit pentru asta, care are energie, care cunoaște actorii politici, care știe despre SRI și care e o persoană care să aducă și calmul necesar în acest spațiu. Pentru mine e garanția unui parcurs spre modernizare și spre europenizare. SRI a făcut progrese semnificative și trebuie duse mai departe, iar Helvig poate face asta”, a completat președintele.

Hellvig a fost apropiat lui Antonescu, i-a fost unul dintre cele mai apropiaţi colaboratori şi sfătuitori.

Potrivit unor surse, pe vremea USL, Hellvig ar fi fost sursa de informaţii lui Dan Voiculescu din PNL.

Periat de Antena 3 încă din primele minute când s-a aflat vestea, propunerea pare a fi o mişcare proastă a lui Iohannis, care a nominalizat un om care l-a trădat grav pe Crin Antonescu.

Aceleaşi surse afirmă că Hellvig va trece de votul Parlamentului cu lejeritate.

Potrivit presei, propunerea ca Mihai Răzvan-Ungureanu să fie director SIE a picat din start, Ponta refuzând categoric să ofere sprijinul PSD.

7 COMMENTS

  1. DECI se potriveste! Sobolan, are experienta…. L-a turnat si l-a tradat pe Crin pentru domn profesor!! Foarte bine domnule Hellvig, bine ca aflam mai bine mai tarziu decat niciodata

  2. Asa, sa mai apara documente si in presa anti-basista, nu doar la b1, evz si alte redactii care put a basism!! asteptam sa vedem dreptate pentru antena 3 si Domnul Profesor Voiculescu sa iasa din puscarie! sa se faca dreptate pentru Domnul Profesor!

  3. […] Potrivit unor surse, pe vremea USL, Hellvig ar fi fost sursa de informaţii lui Dan Voiculescu din PNL. Iată că şi deputatul Elena Udrea confirmă această INFORMAŢIE pe pagina sa de Facebook. Astăzi, la scurt timp după propunerea preşedintelui Iohannis, publicaţia noastră a publicat o ştire în care arătă că Hellvig, fostul sfătuitor al lui Antonescu, era OMUL lui Voiculescu „plantat” la liberali. […]

LEAVE A REPLY