Curtea Constituţională are OFICIAL un nou judecător

0
190

Curtea Constituţională a României are din 9 judecători, după o scurtă perioadă în care instituţia a rămas fără un membru, ca urmare a demisiei lui Toni Greblă. Joi, de la ora 11.30, la Palatul Cotroceni, Simona Maya Teodoroiu a depus jurământul de investitură în calitatea de judecător CCR, scrie stiripesurse.ro.

media-142433797379278500

La ceremonie au participat, printre alţii, preşedintele Iohannis, preşedintele CCR, preşedintele Senatului, ministrul Justiţiei.

“Vă felicit şi vă doresc mult succes în această misiune nobilă de judecător al CCR. Este un lucru evident că vă veţi ocupa împreună cu colegele şi colegii dvs. de respectarea Constituţiei României. Nu voi insista asupra acestui aspect. Este însă importat de subliniat că, după părerea mea, dvs. reprezentaţi un stâlp al democraţiei din România. Cred că munca pe care o depuneţi este extrem de importantă pentru consolidarea democraţiei şi vă încurajez să mergeţi mai departe cu toată hotărârea şi demnitatea şi să dovediţi şi în continuare că ştiţi să faceţi faţă oricărei situaţii dificile. Vă doresc mult succes”, a declarat preşedintele Iohanni.

Simona-Maya Teodoroiu a fost votată miercuri de plenul Senatului, cu 87 de voturi pentru. Aceasta este propunerea PSD pentru funcţia de la CCR şi va ocupa funcţia până în iunie 2019, când ar fi expirat mandatul judecătoarei Iulia Motoc. Cel pe care îl înlocuieşte Simona Maya Teodorescu, judecătorul Toni Greblă, şi-a dat demisia ca urmare a implicării sale într-un scandal de corupţie. Acesta, la rândul său, o înlocuise pe Iulia Motoc.

LEAVE A REPLY