UN NOU CONCEPT: Într-un local din Bucuresti plăteşti timpul, nu consumaţia

0
205

Seneca Anticafe este singurul loc din Capitală unde plăteşti timpul. Pentru opt lei pe oră, ai acces la zeci cărţi din domenii diverse, reviste, enciclopedii, internet wi-fi, computere, tablete, ligh-desk, proiector, un ecran şi un amfiteatru care, la nevoie, se transformă în scenă. Ceaiul şi gustările sunt din partea casei. Cel mai important, însă, este ca ceasurile petrecute acolo să fie în favoarea ta, ca om, şi nu ca simplu client. „Pentru noi, mai important este să vii aici şi, înainte de toate, să pui accent pe producţie, nu pe consumaţie”, au povestit fondatorii Seneca Anticafe, Anastasia Staicu şi Victor Alexa, într-un interviu acordat „Gândul”.

anticafea

Strada Ion Mincu. De la Piaţa Regelui, mergi înainte câţiva paşi, spre Piaţa Ion Mihalache, iar la numărul 1 te opreşti. Nu în faţa vreunei pancarte luminoase sau a numelui unui local scris cu litere de-o şchioapă, ci în faţa unei ferestre mari prin care se văd înăuntru rafturi cu cărţi, ceşti cu ceai, iar mai în spate un mic amfiteatru şi câteva mese de studiu. Seneca Anticafe este locul unde vorbele celebrului filosof stoic roman le sunt de căpătâi oaspeţilor: „Nimic nu ne aparţine, doar timpul este al nostru”.

De îndată ce treci pragul Seneca Anticafe şi te hotărăşti să petreci acolo un ceas, două, trei sau oricâte vrei, îţi laşi numele la uşă şi devii Seneca, Cicero sau vreun alt filosof sau scriitor. Fiecare oaspete primeşte un semn de carte inscripţionat cu citatul unuia dintre aceştia şi este înregistrat în calculator. Mai departe, fiecare îşi fructifică timpul cum doreşte: poţi citi, poţi lucra la computer sau pe una dintre tabletele puse la dispoziţie, ai acces la un scanner, la o imprimantă, internet wi-fi, proiector, light-desk, birouri, dar şi o cameră separată unde poţi studia sau discuta în linişte.

Citeşte restul pe ZF.ro

LEAVE A REPLY