Călin Popescu Tăriceanu, NEMULŢUMIT că procurorii iau cu asalt Parlamentul

0
243

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut, joi seară, o reacție extrem de tranșantă despre asaltul procurorilor și al cătușelor împotriva politicienilor, scrie psnews.ro.

calin-popescu-tariceanu-ii-recomanda-lui-ungureanu-sa-nu-ia-decizii-in-chestiuni-strategice-precum-privatizarile-10393239

Parlamentul este singura instituţie democratică din România, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, invitat în Ediţia Specială de joi seară, de la Antena 3, unde a vorbit despre cele mai recente „acţiuni ale justiţiei” care par să pună această instituţie pe o poziţie inferioară.

Din păcate, acţiunile justiţiei par să pună Parlamentul într-o poziţie în care este un fel de putere anexă care este obligată să ratifice la foc automat toate hotărârile pe care procurorii le adoptă. Vreau să vă spun că, în arhitectura unui stat de drept, există principiul independenței puterilor. Senatul are toată puterea de discernământ să încuviințeze (n.r.: referindu-se la incuviintarea urmăririi penale/ arestare solicitată de procurori) acolo unde e cazul sau să respingă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a vorbit, la Antena 3, şi despre „statul de drept”, foarte des adus în discuţie în ultima perioadă.

Eu am o întrebare. Dacă ceea ce se întâmplă astăzi este statul de drept, adică demersul curajos al justiţiei de a combate corupţia, de ce acest demers s-a intensificat atât de mult în ultimele două luni şi, în perioada în care preşedinte era Traian Băsescu, toate aceste lucruri au fost ţinute ca într-o oală cu capacul pe ea. Când e statul de drept? Acum sau atunci?”, a întrebat Călin Popescu Tăriceanu.

O parte a presei vrea sânge cu orice”, a mai subliniat șeful Senatului, referindu-se la atacurile lansate de o parte a presei după votul în cazul lui Vosganian.

LEAVE A REPLY