Cocoş a turnat beton la DNA: Procurorii cer AREST la DOMICILIU

0
428

Direcția Națională Anticorupție solicită vineri magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru omul de afaceri Dorin Cocoș, cercetat penal în dosarul ‘Microsoft’, scrie AGERPRES.

cocos-toarna.jpg

Dorin Cocoș se află în arest preventiv din 29 octombrie 2014, fiind acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

În schimb, DNA cere prelungirea arestului preventiv în cazul primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

Tot vineri, judecătorii vor verifica măsura arestului la domiciliu în cazul fostului ministru Gabriel Sandu și al omului de afaceri Nicolae Dumitru.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Astfel, susțin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preț cu cel puțin 40% mai mare față de prețul real, având la bază un necesar nefundamentat.

LEAVE A REPLY