Gheorghe Banu: Atenţie! Spionii noştri, mai proşti ca paparazzi

0
290

Teodor Meleşcanu este un tip destul de simpatic, însă, cu toţii de la o vârstă o luăm razna. Invitat la o emisiune TV, la Antena 3, domnul Meleşcanu a zis că este momentul vieţii sale să demostreze că este senil, sau pe nişte substanţe pe care doar doamna Bica le poate menţiona când este sunată de un reporter.

melescanu-antena3

Auziţi ce spune un ins care a fost director al SIE până prin luna octombrie, dacă nu mă înşel, a anului trecut: Pozele cu Udrea de la Paris sunt făcute de nişte profesionişti, spionii noştri n-au asemenea capacitate de a face fotografii.

Şi că să nu credeţi că eu sunt cel care este senil, am căutat declaraţia pe internet şi am găsit-o pe site-ul dcnews.ro:

Eu nu sunt convins că un serviciu de informaţii le-a dat. E clar că sunt făcute de oameni de specialitate. Nu de ofiţeri, ci de paparazzi, cu o tehnică care depăşea dotarea unui serviciu. Deci nu pot să zic că au fost făcute de un serviciu din România. Sunt făcute  de nişte oameni care sunt obişnuiţi cu asemenea operaţiuni, firme, agenţii, servicii private paralele.

Măi, aţi înţeles? Tehnica celor de la revistele de monden (Cancan, Libertatea, Click) este peste aparatura de la SIE sau SRI. Realizaţi că o ducem mult mai prost faţă de reviste precum Playboy, Hustler sau FHM.

Mă miră foarte mult declaraţiile domnului Meleşcanu, de fost director SIE, într-o epocă modernă, deoarece domnul Ponta a avut grijă să aloce o halcă importantă din buget serviciilor secrete, acestea având o evoluţie pozitivă în ultimii ani (dovadă – aici).

Şi mai mult, te gândeşti că atunci când găseşti în bugetul serviciilor ceai de tei, prezervative, vitamine sau viagra, că au pus totuşi nişte bani deoparte pentru nişte aparate foto.

Acum, există şi o a doua variantă. Domnul Meleşcanu se juca Solitaire într-un birou pe la SIE şi n-a luat niciodată contactul cu ce se întâmpla cu adevărat pe acolo. Este varianta pe care o prefer, deşi acest lucru dă crezare celor care spun că şefii serviciilor sunt de formă. Cu toate acestea, mi-l pot imagina pe domnul Meleşcanu fumând un trabuc, bând nişte cognac şi făcându-se că munceşte când vin lucruri de semnat, citit, aprobat, etc.

Totuşi, ambele variante sunt deosebit de periculoase. Poate ar trebui chemat şi şeful SIE în Parlament oleacă să explice ce s-a întâmplat cu banii de aparate foto… Mă gândesc că nu toţi spionii au smartphone.

LEAVE A REPLY