Rodica Popa: Dulcele zgomot al zornăitului de cătuşe

0
254

Au înnebunit jurnaliştii? Am auzit că nu mai vrea nimeni zornăit de cătuşe şi justiţie televizată. Eu nu sunt aşa. Eu prefer, ca atunci când îmi savurez cafeaua dimineaţa, să aud puţin zornăit de cătuşe. Seara când ajung acasă mă bucur enorm să văd cum un corupt e băgat la beci în Arestul Poliţiei Capitalei. Vă spun, nu sunt ipocrită.

voiculescu-catuse

Nu eu am furat ţara zeci de ani. Nu eu am făcut jocuri politice care să înăbuşească rotiţele economiei, n-am împărţit contracte prietenilor, rudelor, familiei. Nu! Deci, merit, ca după ce mi s-au furat ani din viaţă, să le fie donaţi aceşti ani, în puşcărie, tuturor celor care ne-au călcat economia, bunăstarea şi viaţa în picioare.

Pe politicieni îi înţeleg că nu mai vor zornăit de cătuşe. Cine ar vrea să apară la televizor după ce a devalizat bugete, a furat de la români, şi-a bătut joc de acest popor?

Dar repet, doamnelor, domnilor, nu eu am furat ţara, nu eu i-am sprijinit pe infractori să-şi facă treaba la umbra legii.

Îmi saltă inima de bucurie când mai văd câte unu cum zâmbeşte tâmp la camera, în timp ce are cătuşele la mână, iar un poliţist îi ţine capul să nu lovească capota Daciei Logan.

Show-ul televizat poate nu îi sperie pe hoţi, şi ei fură în continuare, dar ar trebui să ne bucure inima când îi vedem la TV, prin ziare, pe site-uri. Toţi, după ’89, am fost condamnaţi la săracie, ei de ce să nu fie condamnaţi pentru hoţie?

Dragi jurnalişti prost informaţi, cum de susţineţi să nu mai fie justiţie televizată? Justiţia televizată e ce ne-a mai rămas bun celor care am fost furaţi. Şi 2. Ştiu de ce unii nu mai vor. Urmează şi jurnalişti să fie luaţi, pentru că nici ei n-au fost sfinţi. Dar eu măcar mă gândesc la locul de muncă al jurnaliştilor de teren care tremură de frig şi îmi satisfac această „poftă de sânge” când pun întrebări precum: „V-a adus socrul pijamalele?

LEAVE A REPLY