Percheziţii DNA în Bucureşti şi Ilfov. Fratele deputatului Sebastian Ghiţă, vizat

0
273

Procurorii DNA efectuază luni dimineaţa percheziţii în mai multe locaţii. Vizată este, potrivit unor surse judiciare, şi firma lui Alexandru Ghiţă, 2K Telecom. O altă firmă vizată este Avitech Co. S.R.L.

alex-ghita-600x399

Potrivit surselor judiciare, anchetatorii vizează nereguli la proiectul “Internet în şcoala ta”, implementat în 2013. Proiectul a fost finanţat integral din fonduri europene, iar valoarea a fost de 33 de milioane de euro.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, comise în anul 2013, în legătură cu licitaţia organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului pentru proiectul „Internet în şcoala ta”, finanţat integral din fonduri europene.

În cursul zilei de 23 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate în municipiul București și în județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LEAVE A REPLY