Klaus Iohannis, primire călduroasă în Republica Moldova! Cu ochii în lacrimi: „vrem unirea cu România” – Vezi ce le-a promis preşedintele

0
998

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a fost intr-o vizita de lucru in Chisinau. Acolo, mai multi oameni au iesit in strada pentru a-l vedea si pentru a-l saluta pe noul presedinte al Romaniei.

media_142488780399433100

Seful statului s-a intalnit cu liderii partidelor pro-europene din Republica Moldova si a vizitat Universitatea de stat din Moldova.

Iohannis a fost aclamat  de un grup de tineri la Universitatea de Stat din Moldova. In momentul in care a iesit din cladire, un grup de tineri a scandat: “Unire!” Presedintele  le-a facut cu mana, apoi s-a apropiat de tineri si i-a salutat.

Iohannis: Moldova are o mare sansa, pe care noi n-am avut-o; Aceasta sansa se numeste Romania

Presedintele Klaus Iohannis le-a vorbit, miercuri, studentilor Universitatii de Stat din Moldova, despre cooperarea dintre cele doua state, care dovedeste cat de important este sa ai ”un bun avocat” in parcursul european, aratand ca ”Moldova are o mare sansa, si acea sansa se numeste Romania”. Presedintele a afirmat in discursul sau ca, fata de vizita precedenta facuta la Chisinau, acum se afla aici in calitate de presedinte al Romaniei, motiv pentru care ”emotiile sale sunt si mai puternice”.

media_142488779857649800

Prezenta mea in fata dumneavoastra este nu doar un motiv de bucurie, ci si un prilej de a vorbi despre lucruri fata de care simtim la fel: despre valorile noastre comune si despre provocarile momentului, dar si despre oportunitatile pe care acest spatiu de pe continentul european si aceste timpuri le ofera. Vreau sa ma refer la doua valori fundamentale care guverneaza relatia dintre noi: solidaritatea si identitatea. Si rezum aceste doua notiuni, interdependente in cazul nostru, prin proiectul european asumat de Republica Moldova in relatie cu Romania”, a spus Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, cooperarea dintre cele doua state dovedeste cat de important este sa ai ”un bun avocat” in acest parcurs. ”Moldova are o mare sansa, pe care noi n-am avut-o la momentul aderarii. Aceasta sansa se numeste Romania, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, astazi cel mai redutabil sustinator al Republicii Moldova in procesul de integrare.

ochi-lacrimi

Majoritatea celor prezenti i-au cerut unirea Basarabiei cu Romania si au lacrimat de bucurie ca l-au vazut. Toti spun ca si-ar dori ca Republica Moldova sa fie condusa de un om precum Klaus Iohannis.

Nici presedintele Romaniei n-a fost mai prejos si le-a transmis ca face toate eforturile pentru a sprijini Republica Moldova, atat economic, cat si politic.

LEAVE A REPLY