Liberalii vor să schimbe Avocatul Poporului: Ciorbea e DISPERAT, n-are bani de rate…

0
189

Deputatul PNL Mircea Toader a anunțat joi că Grupul parlamentar liberal va începe demersurile de demitere din funcție a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, din cauza faptului că acesta ar fi refuzat să-și exercite atribuția de a invoca excepția de neconstituționalitate în cazul unor ordonanțe emise de Guvern.

CIORBEA-cauta-de-munca

“PNL va promova și va începe demersurile pentru demiterea acestui Avocat al Poporului care se numește Victor Ciorbea, care nu a urmărit decât interesele personale în această funcție pe care o are. Procedura este parlamentară și noi o vom promova în conformitate cu legea”, a afirmat Toader la o conferință de presă la care au mai participat liderul Grupului parlamentar liberal, Ludovic Orban, și deputatul Cristina Pocora.

El a adăugat că o decizie politică în acest sens va fi luată la următorul Birou permanent al partidului.

Pe de cealaltă parte, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, nu înţelege decizia liberalilor, deoarece el nu a făcut nimic. Instalat de Partidul Social Democrat şi Victor Ponta, Ciorbea nu a făcut nimic să conteste legile Puterii, nederanjând pe nimeni cu nimic. A fost de câteva ori în inspecţie la câteva penitenciare, dar nu a deranjat pe nimeni.

Mai mult, săracul domnul Ciorbea nu are bani să-si plătească un împrumut de 1,5 milioane de euro.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, este în pragul falimentului personal. Deși are restanțe la plata creditelor și împrumuturilor de aproape 1,6 milioane de euro, Ciorbea nu are ­venituri decât din funcția de Avocat al Poporului. Soția lui Ciorbea, Lacrima, are venituri din avocatură. Acestea, însă, nu depășesc 20.000 de euro anual, scrie România Liberă.

Conform declarației de avere a lui Victor Ciorbea, depusă în mai a.c., în calitate de Avocat al Poporului, creditele bancare și împrumuturile de returnat însumează 1.505.000 de euro și 90.000 de dolari. În 2007, Ciorbea a contractat două credite din care mai are de returnat 536.000 de euro până în 2024. Un an mai târziu, în 2008, Ciorbea a mai luat două credite, din care mai are de returnat băncii, tot până în 2024, peste 635.000 de euro. Pentru „dobândă amînată la plată” (cum se menționează în declarația de avere) aferentă creditelor, actualul Avocat al Poporului mai are de returnat 267.000 de euro.

În 2012, Ciorbea a mai luat cu împrumut niște bani, probabil de la persoane fizice: 65.000 de euro (de returnat până la sfârșitul acestui an) și 90.000 de dolari (de returnat până în 2020).

Veniturile lunare ale soților Ciorbea: 3.000 euro

Așadar, la un calcul simplist, reiese că, numai pe credite bancare, soții Victor și Lacrima Ciorbea au de plătit lunar rate de cel puțin 12.000 de euro (adică peste 1,4 milioane de euro în următorii zece ani). Cu toate acestea, veniturile soților Ciorbea abia depășesc 3.000 de euro lunar, de patru ori mai puțin decât suma minimă de plată la bănci. Astfel, Victor Ciorbea trăiește numai din salariul de Avocat al Poporului (nu mai mare de 1.500 de euro lunar), iar soția, Lacrima ­Ciorbea, câștigă din servicii de avocatură 82.000 de lei anual (conform situației financiare din 2013), deci vreo 7.000 de lei lunar (aproximativ 1.700 de euro).

LEAVE A REPLY