Ponta nu mai e GURALIV ca pe vremea fratelui lui Băsescu. SCENARIU SUMBRU pentru familia lui Victor Ponta

0
180

Victor Ponta tace mâlc când vine vorba despre audierile care au loc la DNA Ploieşti cu privire la mai multe rude din familia sa.

INFORMATIAZILEI.RO_Victor_Ponta.jpg

Dacă săptămâna trecută procurorii l-au reţinut pe cumnatul acestuia, joi procurorii DNA Ploieşti au chemat-o şi pe sora lui Ponta la audieri. Potrivit unor surse judiciare, şi mama premierului, Cornelia Naum, este aşteptată la audieri, însă a motivat medical că nu poate ajunge. Acest lucru ar putea să-i aducă mari probleme, deoarece s-ar putea să fie adusă data viitoare cu mandat.

Premierul începe să piardă din influenţă în PSD, din cauza evenimentelor ce au loc în ultima perioadă, iar parlamentarii se tem din ce în ce mai mult că ar putea fi afectaţi, mai ales după ce până şi deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns sub control judiciar.

Surse din PSD se tem că aceste atacuri la familia lui Ponta să fie un mesaj clar că trebuie să părăsească Guvernarea.

Potrivit jurnaliştilor, procurorii se apropie din ce în ce mai mult de Victor Ponta, iar ceea ce ar putea ieşi la suprafaţă săptămânile care vin ar putea produce chiar demisia acestuia. Se pare că procurorii au la dosar informaţii compromiţătoare (convorbiri telefonice şi înregistrări ambientale) cu Ponta vorbind cu cumnatul său, Iulian Herţanu, şi cu Sebastian Ghiţă despre afaceri nu tocmai cinstite. Aceştia nu ies încă la atac, aşteptând o confesiunea din partea unora dintre cei implicaţi în dosar sau să strângă probe clare.

Următoarele săptămâni sunt critice pentru premier, mai ales că s-ar putea ca Sebastian Ghiţă, prietenul cel bun al lui Ponta, să fie reţinut. Acesta se află sub control judiciar, însă DNA i-a impus să nu se vadă cu alte persoane din dosar, care sunt colegi de Parlament sau partid cu acesta şi chiar la votul Elenei Udrea s-a „regăsit” în acelaşi loc cu acesţia. DNA Ploieşti ar putea cere arestarea preventivă în orice moment săptămâna care vine. Iar Sebastian Ghiţă ştie multe şi poate scrie multe.

De aceea, Victor Ponta nu mai comentează aşa mult cum o făcea pe vremea când fratele preşedintelui se afla în situaţia de a fi acuzat de fapte de corupţie şi îi cerea demisia şefului statului. În funcţie de cum vor decurge evenimentele, premierul ar putea fi forţat să părăsească Guvernarea.

 

LEAVE A REPLY