RATB vrea să CREASCĂ preţul călătoriilor cu autobuzul

0
257

Directorul RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu, ar vrea creșterea prețului pentru o călătorie cu mijloacele de transport din Capitală până la 1,8-2 lei. Șefii regiei negociază acum cu Primăria Capitalei o astfel de decizie.

ratb

 

Șeful RATB.spune, într-un interviu pentru Agerpres că se intenționează organizarea unei licitații pentru cumpărarea, în următorii ani, a 500 de autobuze. “Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) intenţionează să demareze în 2015, cu sprijinul Primăriei Capitalei, o licitaţie pentru achiziţionarea unui număr de 500 de autobuze, să fabrice în uzina proprie cel puţin 10 tramvaie şi să modernizeze alte 10 pentru îmbunătăţirea transportului public din Bucureşti, a declarant directorul general al regiei, Vincenţiu Daniel Antonescu.

Acesta mai spune că asigurarea resurselor financiare reprezintă principala problemă cu care se confruntă regia la ora actuală, însă concretizarea proiectului privind transformarea regiei în societatea comercială ar permite atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare şi investiţii, Șeful RATB a mai vorbit în interviu despre proiectele regiei în 2015, despre necesitatea majorării tarifelor de călătorie, precum şi despre posibilitatea introducerii unui sistem limitat de gratuitate pentru pensionari. Directorul general al RATB afirmă că mijloacele de transport în comun care sunt în circulaţie nu prezintă niciun pericol pentru siguranţa călătorilor, iar sănătatea conducătorilor auto este atent monitorizată.

LEAVE A REPLY