Ministerul Justiției a început procesul de selecție pentru șefia DIICOT

0
329

Ministerul Justiției a anunțat, luni, demararea procesului de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.). Dosarele candidaților pot fi trimise până pe data de 16 martie. Începând cu 17 martie, procurorii vor susține un interviu cu ministrul Jusitiției, Robert Cazanciuc. 

diicot sigla

Documente necesare dosarului de candidat:

–       C.V., conform modelului european,

–       o scrisoare de intenție (maxim 2 pagini), care să cuprindă o scurtă prezentare a candidatului, detalii relevante despre experiența profesională (experiență în activitatea managerială, în investigarea unor cauze complexe sau în activitatea judiciară), calitățile care îl recomandă pentru ocuparea funcției.

Candidații trebuie să aibă o experiență minimă de 10 ani. Procurorul-șef al DIICOT este numit de Președintele Românei, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, pe o perioadă de trei ani și cu posibiliatatea de a fi reînvestiți o singură dată.

Îi încurajez pe procurori să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecție și îi asigur că toți cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiză și sinteză, capacitate de comunicare și anticipare, integritate și imparțialitate în activitatea profesională, au disponibilitatea de a lucra în echipă, vor avea șanse egale în a conduce o structură de parchet cu performanțe apreciate deopotrivă în plan intern și internațional,” a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

LEAVE A REPLY