Grupul pentru Reforma Uniunii Scriitorilor din România se reunește la Librăria Cărturești Verona

0
199
Nicolae Manolescu, președintele USR. sursa foto: cotidianul.ro

Miercuri, 4 martie 2015, de la ora 13, la Librăria Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București), va avea loc o conferință de presă a Grupului pentru Reforma Uniunii Scriitorilor din România (GRUSR). Din partea GRUSR vor vorbi scriitorii Paul Cernat, Florin Iaru, Claudiu Komartin, Octavian Soviany, Bogdan Suceavă și Paul Vinicius, anunță fdl.ro.

Nicolae Manolescu, președintele USR. sursa foto: cotidianul.ro
Nicolae Manolescu, președintele USR. sursa foto: cotidianul.ro

 

Grupul pentru Reforma USR este format din peste 80 de scriitori activi și își propune reorganizarea Uniunii Scriitorilor din România, printr-o resetare a actualului statut al organizației pentru rezolvarea nemulțumirilor crescânde din interiorul breslei.

Ei susțin că USR este o instituție nereformată după 1989, aflată într-o criză morală și de prestigiu, ieșind din sfera interesului public. Propunerile Grupului pentru Reforma USR „au fost deja publicate în revista „Observator cultural” și sunt în acord cu principiile democratice și cu dorința tuturor celor interesați ca literatura română contemporană să fie reprezentată și susținută prin programe coerente, în afara grupurilor clientelare și a deciziilor discreționare și lipsite de viziune ale actualei conduceri”, adaugă fdl.ro.

Puteți citi programul GRUSR pe pagina Observatorului cultural, sub forma unei scrisori deschise către președintele USR, Nicolae Manolescu.

LEAVE A REPLY