Vulcanul Villarica a erupt! MAE transmite atenţionare de călătorie cetăţenilor români aflaţi în Chile

0
210

Cea mai recentă erupție a acestuia a avut loc în urmă cu 15 ani.

Vulcanul Villarica este unul dintre cei mai activi vulcani din America de Sud.

vulcanul villarica chile a erupt

Televiziunile locale au prezentat astăzi imagini cu lava portocalie și norul de cenușă ridicându-se spre cer, în timpul nopții.

Aproximativ 3.300 de persoane au fost evacuate ca măsură de prevenție, a declarat ministrul de Interne. El a adăugat că experții vulcanologi sunt cei care vor decide care sunt următorii pași ce trebuie urmați.

Statul Chile, situat pe așa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, are al doilea lanț de vulcani ca mărime din lume după Indonezia, din care 500 sunt activi.

În 2011, din cauza erupției unui alt vulcan, traficul aerian a fost oprit temporar deasupra Argentinei.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Republicii Chile că la data de 3 martie 2015 a erupt vulcanul Villarica, situat la 83 km de oraşul Temuco, în sudul ţării, într-o zonă cu o mare afluenţă de turişti.

Erupţia vulcanului Villarica este monitorizată de autorităţile locale încă din data de 6 februarie 2015. Din cauza activităţii seismice mai accentuate în ultimele zile, la 2 martie 2015 autorităţile chiliene au instituit o alertă de cod portocaliu.

De asemenea, în această perioadă, sunt limitate zborurile la nivel naţional, fapt pentru care potenţialii turişti pot întâmpina dificultăţi pe itinerarele de transport aerian.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români, care doresc să se deplaseze pe teritoriul Republicii Chile, să contacteze din timp autorităţile locale, agenţiile de turism sau Ambasada României la Santiago de Chile şi să consulte pagina de Internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”, ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, precum şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

LEAVE A REPLY