SENZAŢIONAL: 5 ani şi jumătate de ÎNCHISOARE cu executare pentru Dan Diaconescu

0
204

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

dan-diaconescu

Dan Diaconescu află astăzi dacă va fi condamnat în dosarul în care este acuzat de şantaj. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa sentinţa definitivă după ce instanţa anterioară l-a condamnat deja la o pedeapsă de 3 ani de închisoare. Procurorii au cerut la Curtea Supremă majorarea acestei pedepse.

În primă instanţă, Dan Diaconescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul în care e acuzat că ar fi ameninţat un primar din Arad că va face publice anumite informaţii şi l-ar fi şantajat. Primarul trebuia să îi dea lui Dan Diaconescu 200 de mii de euro pentu a nu face dezvăluiri compromiţătoare. În urmă cu 4 ani a fost arestat preventiv 29 de zile în acest caz, dar ulterior a fost eliberat

Dan Diaconescu a intrat în viaţa publică din postura de jurnalist, ulterior însă a intrat şi în politică. A candidat pentru un post de deputat în colegiul lui Victor Ponta, fiind învins de acesta.

În urmă cu 3 ani a fost declarat chiar câştigătorul pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei la Oltchim. Dan Diaconescu nu a plătit la timp pentru a deveni patronul combinatului, astfel că, după câteva zile de circ televizat, şi saci de bani plimbaţi pe la tv, licitaţia a fost anulată.

Ca jurnalist, a fost urmărit mai ales după emisiunile despre moartea avocatei Elodia Ghinescu. La OTV, talk-show-ul său „Dan Diaconescu Direct” a atins cote impresionante de audienţă. A avut însă şi momente mai puţin plăcute. În timpul unei emisiuni a fost băgat în tomberonul de gunoi de Tolea Ciumac, înfurit că l-a acuzat că ar fi răpit-o pe fosta sa soţie Magda Ciumac.

Acum însă, realizatorul ar putea să ajungă la închisoare. Procurorii au cerut majorarea pedepsei de 3 ani pentru ameninţare şi şantaj.

LEAVE A REPLY