Alertă la Casa Albă

0
196
Casa Alba a fost închisă, sâmbătă, timp de aproape doua ore, de Serviciul Secret.

Obama Deficit Reduction

Incidentul s-a petrecut cu câteva minute înainte ca preşedintele Barack Obama şi familia sa să se îmbarca într-un elicopter.

Un zgomot puternic auzit pe peluza sudică i-a determinat pe agenţii Serviciului Secret să mute presa în sala de briefing şi să închidă uşile şi ulterior să ia măsura de a închide întreaga clădire.

Obama şi familia sa nu se aflau pe peluza de sud la momentul producerii zgomotului. Ei urmau să se deplaseze cu elicopterul la baza aeriană Andrews pentru a se îmbarca în Air Force One şi a călători la Selma, Alabama, pentru a participa la comemorarea a 50 de ani de la un marş pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare.

O postare pe Twitter al postului de radio local WTOP citează Serviciul Secret afirmând că s-a declanşat un incendiu la un colţ de stradă în afara Casei Albe dar că situaţia nu este considerată o ameninţare gravă şi situaţia de securitate este sub control.

Un purtător de cuvânt al Serviciului Secret a declarat că o rulotă în care se vindeau produse alimentare a luat foc în apropiere.

New York Times a scris că în acelaşi timp cu declanşarea incendiului un câine al poliţiei a detectat ceva suspect la un autovehicul din apropiere.

LEAVE A REPLY