Fost consilier prezidenţial, AVERTISMENT privind votul din diaspora

0
179
Unul dintre foștii consilieri ai lui Traian Băsescu transmite un avertisment pentru români. Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu trage un semnal de alarmă cu privire la modificările Codului electoral. Acesta susține că circumscripția diaspora va avea 7 parlamentari. 

Cred că se pregătește cea mai urâtă înșelătorie din ultimii 25 de ani. Cred că politicienii au resurse inepuizabile de minciună și cinism. Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral a bătut deja palma pentru votul pe liste și numărul de circumscripții. Circumscripția diaspora va avea 7 parlamentari“, e de părere Sebastian Lăzăroiu.

Acesta nu crede că se va mai opune cineva votului prin corespondență.

Pentru că nu mai contează dacă votează un milion sau trei milioane de români din afara granițelor. Ponderea lor în Parlament e fixă: 1,6% sau 7 mandate. Spre comparație, un milion de voturi din țară cumpărate cu găleți vor valora 70 de mandate de parlamentar. Când se va trage linie vor spune: ați vrut vot prin corespondență? V-am dat. Puteți să votați și de două ori fiecare, că tot 7 mandate de parlamentar aveți alocate. Și nu uitați, PNL e deja complice la înșelătoria asta. Pentru că au votat cot la cot cu PSD decupajul circumscripțiilor. Singura corectură care se mai poate face este ca voturile românilor din afară să fie alocate circumscripțiilor electorale în care au adresa din buletin. Dar n-o să vedeți așa ceva”, susține Sebastian Lăzăroiu.

LEAVE A REPLY