Fără “paranghelii” în Timişoara. Amenzi mari pentru cei care tulbură liniştea publică

0
221
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că va face “un plan de bătaie” împreună cu Poliţia şi Jandarmeria pentru amendarea celor care tulbură liniştea publică prin organizarea de nunţi sau petreceri pe stradă. Edilul este indignat că un grup de romi a petrecut cu băutură pe treptele Catedralei.

“Am stabilit pentru luni dimineaţă o întâlnire cu reprezenţanţii Poliţiei Locale, Poliţiei naţionale şi Jandarmeriei pentru a ne face un plan de bătaie astfel încât să putem interveni prompt în perioada care urmează şi să îi protejăm pe cetăţenii Timişoarei de posibile tulburări ale liniştii lor, tulburări ale oraşului, ale traficului din oraş prin paranghelii specifice perioadei de vară”, a afirmat primarul, citat de Mediafax.

Nicolae Robu le-a transmis celor care plănuiesc să organizeze nunţi sau botezuri în stradă, în această vară, că vor fi amendaţi şi li se vor opri manifestările.

Vreau să le spun cât se poate de categoric celor care au în plan să facă astfel de paranghelii, nunţi, botezuri, că nu îşi vor putea face de cap în Timişoara. Vor fi amendaţi şi li se vor opri manifestările ilegale. Dacă nu se mulţumesc să petreacă civilizat, atunci nu au decât să plece în afara oraşului, unde nu deranjează pe nimeni şi să se manifeste aşa cum le place. Ar fi bine să înţeleagă că sunt cetăţeni europeni, ai unui stat civilizat, trăiesc într-un oraş civilizat şi prin urmare trebuie să respecte normele de convieţuire într-un astfel de spaţiu“, a spus Robu.

Primarul Timişoarei s-a arătat indignat că un grup de cetăţeni de etnie romă a petrecut, zilele trecute, chiar pe treptele Catedralei Mitropolitane şi au intrat cu două caleşti trase de cai pe platoul din faţa lăcaşului de cult.

LEAVE A REPLY