Suplimentele naturale, din ce în ce mai căutate de români

0
2460

Într-o lume în care alimentaţia rămâne adesea ultima noastră grijă apar dezechilibre care pot evolua în boli foarte serioase şi grave. Descoperirile ştiinţifice din ultimele decenii au marcat puternic şi piaţa farmeceutică, unde în prim plan au fost aduse suplimente alimentare care să balanseze dezchilibrele care apar din cauza stresului, ritmului activ de viaţă, lipsa somnului şi aşa mai departe.

Good_Food_Display_-_NCI_Visuals_Online

Foarte multe persoane se întreabă dacă ar trebui să opteze pentru suplimente naturale sau să meargă pe cele promovate intens la televizor, care sunt adesea rezultatul unor compuşi chimici. Un argument zdrobitor al suplimentelor alimentare naturale faţă de mărcile lor sintetice este tocmai faptul că provin din natură, fiind produse din ceea ce mâncăm (sau ar trebui să mâncăm) de obicei. Prin urmare, suplimentele naturale, provenind din surse alimentare, sunt mai uşor de procesat de organismul nostru – deoarece le recunoaşte mai uşor faţă de cele produse artificial în laborator. În acest sens, specialiştii din domeniul nutriţiei remarcă faptul că suplimentele alimentare naturale sunt absorbite mult mai uşor şi aproape în totalitate de corpul nostru.

Piaţa de farmaceutice a fost suprasaturată cu diferite suplimente alimentare care nu sunt întocmai naturale, aşa cum ingredientele din care sunt compuse scot la iveală. Unele dintre ele deşi sunt marcate ca suplimente naturale sau suplimente nutritive organice pe ambalaj, ingredientele demostrează cu totul altceva. Uneori, aceste metode de a etichetare a produselor sintetice ca naturale, care păcălesc legea şi clientii, este includerea în denumirea acestora a cuvintelor: natural, bio, organic etc.

O problemă majoră pe care o întâlnim la suplimentele naturale (cele etichetate corect) este faptul că în timpul procesării ingredientelor acestea îşi pierd o mare parte din proprietăţile benefice. Iar această slabă procesare a ingredientelor naturale se regăseşte la majoritatea firmelor care comercializează produse naturale pentru sănătate.

Pentru a evita aceste neplăceri în alegerea suplimentelor naturale, specialiştii din nutriţie recomandă mărcile şi companiile care şi-au câştigat deja o reputaţie în domeniu şi pe plan regional. Un astfel de exemplu este compania suedeză NutriVision, recunoscută pentru suplimentele alimentare naturale cu efecte dovedite din punct de vedere ştiinţific. Garanţia produselor NutriVision este dată de faptul că în spatele fiecărui produs stă o muncă de cercetare amănunţită care are rezultate solide ştiinţifice.

De câţiva ani, suedezii de la NutriVision au intrat şi pe piaţa din România cu numeroase suplimente alimentare inovative şi eficiente pentru diverse afecţiuni. Potrivit studiilor realizate, românii caută, în special, suplimentele alimentare care îţi dau energie şi care te scapă de stres, îmbunătăţeşte somnul şi reduce oboseala psihică.

Cercetătorii au realizat o gamă largă de suplimente alimentare pentru lipsa de energie, stres şi oboseală. Printre cele mai cunoscute produse din gama acestora sunt NutriTone şi Mooderal.

NutriTone este un supliment natural conceput special pentru cei care au nevoie de vitalitate şi energie într-un timp rapid. NutriTone este absorbit rapid de organism şi nu este necesar mai mult de o capsulă pe zi. O capsulă conţine 23 de vitamine, minerale, oligoelemente, cea mai mare concentraţie de probiotice de pe piaţă şi o concentraţie mai mult decât suficientă de Ginseng asiatic. Aceste lucruri îl fac eficient şi ca supliment alimentar natural împotriva stresului, oboselii, reglării şi normalizării tractului intestinal datorită probioticelor naturale, iar Ginsengul este recunoscut pentru efectele dovedite pentru îmbunătăţirea memoriei şi un bun inamic împotriva tulburărilor de atenţie, de concentrare sau de dispoziţie.

Mooderal este un produs senzaţional, unic pe piaţa suplimentelor alimentare naturale de acest tip. Ingredientele naturale care compun această formulă magică pentru sănătatea psihică şi fizică sunt serotonina, dopamina și noradrenalina. Oamenii de ştiinţă au demostrat că aceste 3 substanţe care se regăsesc doar într-o dietă echilibrată şi sănătoasă sunt strâns legate de dispoziţiile, emoțiile și comportamentul fiecărei persoane. Lipsa acestor substanţe din corp pot determina afecţiuni precum depresia, psihoza, ADHD sau anxietatea. De aceea, acest supliment alimentar natural este extraordinar în numeroase afecţiuni – nu doar reducerea oboselii şi îmbunătăţirea somnului. În acest sens, Mooderal este recomandat persoanelor care suferă de depresie şi anxietate. Aceste lucruri fac din acest supliment natural un produs indinspensabil celor care au un ritm de viaţă mult prea alert ca să aibă un regim alimentar echilibrat şi sănătos.

În concluzie, atunci când vine vorba de găsirea şi alegerea suplimentelor naturale lucrurile nu stau întocmai uşor. Totuşi, dacă înţelegi importanţa unor ingrediente de calitate şi cu adevărat naturale, cea mai bună soluţie este să cauţi companiile care garantează ştiinţific ceea ce fac şi care sunt recomandate de doctori şi specialişti din domeniul nutriţiei.

LEAVE A REPLY